Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rohadó húsok! - Lecsapott a Nébih Baranyában - Hulladekvadasz.hu

Rohadó húsok! – Lecsapott a Nébih Baranyában

Rohadó húsok, avagy lecsapott a Nébih egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzése során – közli közleményében a hatóság.

Az ellenőrzés során 66 tétel, körülbelül 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket. A forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el.

A nyomon követhetőség hiánya miatt a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán. Az ellenőrzés során készült fénykép- és videófelvételek letölthetők a hivatal weboldalán ide kattintva.

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Rohadó húsok, penészes ételek, minden ami ebben a témakörben előfordulhat azt bemutatjuk a Hulladékkaják rovatunkban. A rovat facebook csoportja ide kattintva elérhető.

You may also like...