Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rohadó húsok! – Lecsapott a Nébih Baranyában

Rohadó húsok, avagy lecsapott a Nébih egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzése során – közli közleményében a hatóság.

Az ellenőrzés során 66 tétel, körülbelül 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket. A forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el.

A nyomon követhetőség hiánya miatt a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán. Az ellenőrzés során készült fénykép- és videófelvételek letölthetők a hivatal weboldalán ide kattintva.

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Rohadó húsok, penészes ételek, minden ami ebben a témakörben előfordulhat azt bemutatjuk a Hulladékkaják rovatunkban. A rovat facebook csoportja ide kattintva elérhető.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek