Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Trash Art Magyarország 2018 - Hulladékból szobrot! - Hulladekvadasz.hu

Trash Art Magyarország 2018 – Hulladékból szobrot!

Ha te is nevezel a Trash Art Magyarország 2018 rendezvényére akár te is művésszé válhatsz, ha hulladékodból szobrot készítesz. Az idei művészeti programra 2018. március 15-ig lehet nevezni!

Magyarországon a kibocsátott hulladéknak még mindig csak a 20%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőbe, míg több mint a fele hulladéklerakóba. Ezt az arányt kell minél gyorsabban megfordítanunk azzal, hogy egyre többen és egyre tisztábban szelektálunk. Évente hazánkban fejenként napi 1 kg hulladékot termelünk, ami elrettentő szám, pedig nagyon könnyen csökkenthetnénk szelektív gyűjtéssel, vagy komposztálással.

Trash Art Magyarország 2018 rendezvény témája – „Az újrahasznosítás művészete a biodiverzitásért”

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kísérőrendezvényeként megvalósuló művészeti program a látszólag értéktelen, de újrahasznosítható hulladékokból készülő, meghökkentő és látványos szobrok által immár másodszor hívja fel a figyelmet modern korunk problémáira és a megoldási lehetőségekre. Az idei programban a „biodiverzitás”, azaz a biológiai sokféleség, illetve az ebben bekövetkezett – ember okozta hatások – kerülnek a fókuszba. A verseny szervezői a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius.

Trash Art 2017 egyik szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Trash Art 2017 egyik szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A nevezés továbbra is bárki számára nyitott és ingyenes, a szervezők 3 kategóriában várják a pályázatokat (művész, amatőr és középiskolás diákok), melyeket neves szakemberekből álló szakmai zsűri bírál majd el.

Azt Aztakeservit egyesület "Nem Ez Is " szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Azt Aztakeservit egyesület „Nem Ez Is ” szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A 2018. évi verseny zsűritagjai:

  • Bedő Károlyné (szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium),
  • Dr. Újváry Tamás (ügyvezető igazgató, Gödöllői Királyi Kastély),
  • Dr. Wégner Krisztina (környezetvédelmi vezető, MÁV Zrt.),
  • Molnár Attila Dávid (természetfilmes, PET Kupa alapító tag),
  • Sinkovics Ede (képzőművész)
  • Varga Zoltán Zsolt (szobrászművész).

A verseny keretein belül a pályázóknak lehetőségük nyílik a mentorokkal, művészeti, szakmai tanácsadókkal való konzultációra és segítséget kérhetnek az alapanyagok beszerzésében is.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek Gödöllőn kerülnek először bemutatásra 2018. május 24-én, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőprogramjaként, majd az év során a kiállítás országszerte több helyszínen is látható lesz. Mindhárom kategóriában értékes díjak kerülnek kiosztásra a Fesztivál záró napján, május 27-én vasárnap, mely egyben a természet- és környezetvédelem gálája is lesz.

A Trash Art Magyarország jelentkezési lap IDE kattintva érhető el!

A művészeti programról és az idei kiírásról részletes információ érhető el a program új weblapján, a Trash Art oldalán, valamint a hivatalos Facebook oldalon.