Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Trash Art Magyarország 2018 – Hulladékból szobrot!

Ha te is nevezel a Trash Art Magyarország 2018 rendezvényére akár te is művésszé válhatsz, ha hulladékodból szobrot készítesz. Az idei művészeti programra 2018. március 15-ig lehet nevezni!

Magyarországon a kibocsátott hulladéknak még mindig csak a 20%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőbe, míg több mint a fele hulladéklerakóba. Ezt az arányt kell minél gyorsabban megfordítanunk azzal, hogy egyre többen és egyre tisztábban szelektálunk. Évente hazánkban fejenként napi 1 kg hulladékot termelünk, ami elrettentő szám, pedig nagyon könnyen csökkenthetnénk szelektív gyűjtéssel, vagy komposztálással.

Trash Art Magyarország 2018 rendezvény témája – „Az újrahasznosítás művészete a biodiverzitásért”

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kísérőrendezvényeként megvalósuló művészeti program a látszólag értéktelen, de újrahasznosítható hulladékokból készülő, meghökkentő és látványos szobrok által immár másodszor hívja fel a figyelmet modern korunk problémáira és a megoldási lehetőségekre. Az idei programban a „biodiverzitás”, azaz a biológiai sokféleség, illetve az ebben bekövetkezett – ember okozta hatások – kerülnek a fókuszba. A verseny szervezői a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius.

Trash Art 2017 egyik szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Trash Art 2017 egyik szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A nevezés továbbra is bárki számára nyitott és ingyenes, a szervezők 3 kategóriában várják a pályázatokat (művész, amatőr és középiskolás diákok), melyeket neves szakemberekből álló szakmai zsűri bírál majd el.

Azt Aztakeservit egyesület "Nem Ez Is " szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Azt Aztakeservit egyesület “Nem Ez Is ” szobra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A 2018. évi verseny zsűritagjai:

  • Bedő Károlyné (szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium),
  • Dr. Újváry Tamás (ügyvezető igazgató, Gödöllői Királyi Kastély),
  • Dr. Wégner Krisztina (környezetvédelmi vezető, MÁV Zrt.),
  • Molnár Attila Dávid (természetfilmes, PET Kupa alapító tag),
  • Sinkovics Ede (képzőművész)
  • Varga Zoltán Zsolt (szobrászművész).

A verseny keretein belül a pályázóknak lehetőségük nyílik a mentorokkal, művészeti, szakmai tanácsadókkal való konzultációra és segítséget kérhetnek az alapanyagok beszerzésében is.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek Gödöllőn kerülnek először bemutatásra 2018. május 24-én, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőprogramjaként, majd az év során a kiállítás országszerte több helyszínen is látható lesz. Mindhárom kategóriában értékes díjak kerülnek kiosztásra a Fesztivál záró napján, május 27-én vasárnap, mely egyben a természet- és környezetvédelem gálája is lesz.

A Trash Art Magyarország jelentkezési lap IDE kattintva érhető el!

A művészeti programról és az idei kiírásról részletes információ érhető el a program új weblapján, a Trash Art oldalán, valamint a hivatalos Facebook oldalon.