Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rekord nevezés a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

Rekord nevezés a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra. A világ 104 országából több mint 1500 nevezés érkezett a természetfilmek legnagyobb hazai seregszemléjére, a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra – írja az MTI.

2017-ben a hulladékvadász csapata a háromnapos rendezvényen részt vett külön sátorral, egyedi programokkal. Az erről szóló képes beszámolónkat ide kattintva lehet megtekinteni. Természetesen a Hulladékvadász csapata idén is részt vesz az eseményen.

Szebenyi Péter, környezetmérnök éppen Áder Jánosnak mutatja be a Hulladékvadász mozgalmat a 2017-es Filmfesztiválon / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szebenyi Péter, környezetmérnök éppen Áder Jánosnak mutatja be a Hulladékvadász mozgalmat a 2017-es Filmfesztiválon / Fotó: hulladekvadasz.hu

A filmes seregszemlét immár negyedik alkalommal rendezik meg Gödöllőn május 25. és 27. között. A fesztivál programjába szereplő nemzetközi és hazai filmek a természet szépségeibe, titkaiba, izgalmas pillanataiba nyújtanak bepillantást, emellett felhívják a figyelmet környezetünk kiszolgáltatottságára és védelmére. A fesztiválon szereplő alkotások közül többet az eseményen láthat első alkalommal a közönség.

A nemzetközi és a kárpát-medencei filmszemlére beérkezett nevezéseket elismert filmes és természettudós szakemberekből álló zsűri értékeli, majd a szervezők április 15-én hozzák nyilvánosságra a versenyprogramba beválogatott filmek listáját.

A fesztivál győzteseit május 26-án hirdetik ki. A fesztivál fődíját, az Európa Kék szalagja díjat 2018-ban immár hagyományosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatja 1 millió forint értékben.

Rekord nevezés is azt mutatja meg, hogy a környezetvédelem egyre több embernek szívügye. – szerk.

A Gödöllői Királyi Kastélyban a filmvetítések mellett a szervezők szemléletformáló szabadtéri programokkal is várják a közönséget: megtekinthetik a Trash Art Magyarország hulladékszobrait, lesz természetfotó-kiállítás, emellett nemzeti parki és erdészeti programok, 24 órás fajtaleltár, madárgyűrűzés, őshonos állatbemutató, esténként pedig könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

A gödöllői filmes eseménnyel egy időben rendezik meg az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, amelynek rendezvényeire 20 nagyvárosban várják a közönséget május végén.
Az eseményről részletes információt a rendezvény oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek