Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékvadász a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon

A Hulladékvadász első nyilvános szereplésére a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon került sor, ahol Áder Jánossal és Dr. Juhász Árpáddal is ismertettük oldalunk tevékenységét.

Hivatalos adatok alapján a 2017 május 26-28. között a Fesztivál különböző programjain összesen mintegy 40.000 látogatót vett részt, ami egyértelműen mutatja a Fesztivál sikerét, növekedését és hiánypótló voltát.

A fesztivál közönsége, a természet – és környezetvédelem iránt érdeklődő fiatalok és családok, nagy örömmel vett részt az ingyenes vetítéseken és a szakmai-szórakoztató programokon, előadásokon egyaránt, folyamatos nyüzsgést adva a Fesztivál helyszíneinek, a Gödöllői Királyi Kastélynak és a vele szemben található hatalmas parknak.

Iskolai programok keretében 2200 diák érkezett buszokkal a rendezvényre, ahol egyedi gyerekprogramokkal várták őket a rendezvény szervezői és a hulladékvadászok csapata is.

Idén debütált a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával létrejövő TRASH ART MAGYARORSZÁG verseny és kiállítás, melyen 14 művészeti csoport 17 alkotása került kiállításra a Fesztivál különböző kültéri helyszínein, a művészet erejével mutatva meg a hulladékok keletkezésének és kezelésének sajátosságait, jelenlétét.

Hulladékvadász sátor
Nagy érdeklődés fogadta a Hulladékvadász sátrát a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon Gödöllőn. A rendezvény három egész napja alatt kint voltunk, külön sátorral, egyedi programokkal, feltűnő hulladéklerakásokkal kapcsolatos installációkkal.

Továbbá készültünk több egyedi játékkal gyerekek részére, figyelemfelkeltő molinókkal és kivetítővel. Sok érdeklődő járult a sátrunkhoz. Az aktivistáink mindenkit tájékoztattak oldalunk tevékenységéről.

A rendezvény fővédnökével, Áder János Köztársasági elnök úrral is volt lehetőségünk beszélni és bemutatni a hulladékvadász.hu -t közel 10 percben.

Áder János, Köztársasági elnök úrnak bemutatjuk a Hulladékvadász mozgalmát . / Fotó: facebook.com/godollofest

Áder János, Köztársasági elnök úrnak bemutatjuk a Hulladékvadász mozgalmát . / Fotó: facebook.com/godollofest

Ezalatt részletesen bemutattuk neki oldalunk tevékenységét, embereket ösztönző erejét a tisztább környezetért, illetve kiemeltük az önkormányzatokkal való kiváló együttműködéseinket. A jóízű beszélgetés végén a Köztársasági elnök úr azzal köszönt el, hogy

Mi még beszélünk!

Továbbá sikerült hulladékvadászok sátrába invitálnunk egy tartalmas beszélgetésre Dr. Juhász Árpádot, a Nemzetközi Természetfilm fesztivál egyik zsűritagját, neves geológust.

A hulladekvadasz.hu Háztartásom hulladék nélkül rovatvezetője, Tóth Andi is csatlakozott mindhárom nap csapatunkhoz, hogy ellássa az érdeklődőket tanácsokkal, praktikákkal a nulla hulladék elérése érdekében.

Háztartásom hulladél nélkül rovatvezetője, Tóth Andi is csatlakozott. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Háztartásom hulladél nélkül rovatvezetője, Tóth Andi is csatlakozott. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász első nyilvános megjelenését egyértelmű sikernek könyveljük el, hiszen mindhárom nap rengetegen jöttek oda hozzánk érdeklődni és ismerkedtek meg tevékenységünkkel.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a rendezés világszínvonalú volt. Minden elismerésünk a szervezőknek, a rendezvény lebonyolító aktivistáknak. Találkozunk jövőre Gödöllőn ugyanitt.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek