Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2017 - Hulladekvadasz.hu

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2017

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn kerül megrendezésre, ahol a hulladékvadász.hu csapata külön sátorral várja az érdeklődőket.

A rendezvény mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szakma és a média támogatásával sikerült elérniük, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

2016-ban 34 országból közel 300 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre. A Fesztivál ideje alatt 100 filmet vetítenek ingyenesen, és eddig 10.500 fő programrészvételt regisztráltak. A Fesztivál immár hagyományosnak mondható pénteki Diák napjára több mint 1.000 diák regisztrált előzetesen és vett részt kihelyezett óra vagy osztálykirándulás keretében a Fesztiválon.

2016-os rendezvény összefoglalója.

2017-ben a Fesztivál égisze alatt két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre. Az idei versenyre a világ 58 országából közel 300 nevezés érkezett, melyek közt a legnagyobb európai filmes és TV stúdiók alkotásai is megtalálhatók. Gödöllőn a teljes versenyprogram, míg a Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása kerül levetítésre az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, az idén első alkalommal meghirdetett Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, filmszakmai és környezetvédelmi konferenciák, „Jam for Nature” zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat 2017 májusában Gödöllőn.

A Fesztivál 2017-es Gáláján hazai és külföldi nevezett alkotók, és a szakma képviselői jelenlétében 6 kiemelt díj, 9 szekció díj és számos különdíj kerül átadásra. Cél, hogy a Filmszemlék által minél több tehetséges alkotót díjazzanak és inspiráljanak, ebben segítségükre lesznek a szakmai partnerek és támogatók.

Hiszik, hogy a film az alkotó művészetek között az első. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztivál e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, éreznie kell a számunkra kiemelt célcsoportnak, a fiataloknak, a családoknak. Emiatt szervezik a filmszemlék mellé a természet és környezetvédelmi szórakoztató programokat, kiállításokat, bemutatókat, kísérő rendezvényeket, melyekre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Természet- és környezetvédelmi fesztiválunk fővédnöke 2017-ben is Áder János, hazánk köztársasági elnöke. Köszönjük a támogatását!

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői köszönik mindenkinek, aki eljön, részt vesz a programokon, vagy akár a távolból figyelemmel kíséri a rendezvényt.

Forrás: godollofilmfest.com

További eseményekről az esemény menüpontban lehet olvasni.

You may also like...