Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2017

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn kerül megrendezésre, ahol a hulladékvadász.hu csapata külön sátorral várja az érdeklődőket.

A rendezvény mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szakma és a média támogatásával sikerült elérniük, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

2016-ban 34 országból közel 300 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre. A Fesztivál ideje alatt 100 filmet vetítenek ingyenesen, és eddig 10.500 fő programrészvételt regisztráltak. A Fesztivál immár hagyományosnak mondható pénteki Diák napjára több mint 1.000 diák regisztrált előzetesen és vett részt kihelyezett óra vagy osztálykirándulás keretében a Fesztiválon.

2016-os rendezvény összefoglalója.

2017-ben a Fesztivál égisze alatt két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre. Az idei versenyre a világ 58 országából közel 300 nevezés érkezett, melyek közt a legnagyobb európai filmes és TV stúdiók alkotásai is megtalálhatók. Gödöllőn a teljes versenyprogram, míg a Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása kerül levetítésre az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, az idén első alkalommal meghirdetett Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, filmszakmai és környezetvédelmi konferenciák, “Jam for Nature” zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat 2017 májusában Gödöllőn.

A Fesztivál 2017-es Gáláján hazai és külföldi nevezett alkotók, és a szakma képviselői jelenlétében 6 kiemelt díj, 9 szekció díj és számos különdíj kerül átadásra. Cél, hogy a Filmszemlék által minél több tehetséges alkotót díjazzanak és inspiráljanak, ebben segítségükre lesznek a szakmai partnerek és támogatók.

Hiszik, hogy a film az alkotó művészetek között az első. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztivál e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, éreznie kell a számunkra kiemelt célcsoportnak, a fiataloknak, a családoknak. Emiatt szervezik a filmszemlék mellé a természet és környezetvédelmi szórakoztató programokat, kiállításokat, bemutatókat, kísérő rendezvényeket, melyekre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Természet- és környezetvédelmi fesztiválunk fővédnöke 2017-ben is Áder János, hazánk köztársasági elnöke. Köszönjük a támogatását!

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői köszönik mindenkinek, aki eljön, részt vesz a programokon, vagy akár a távolból figyelemmel kíséri a rendezvényt.

Forrás: godollofilmfest.com

További eseményekről az esemény menüpontban lehet olvasni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek