Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Miért nem lehet bejelenteni a Hulladékvadászon? - Hulladekvadasz.hu

Miért nem lehet bejelenteni a Hulladékvadászon?

Miért nem lehet bejelenteni a Hulladékvadászon? A napokban főként ezt a kérdést kapta szerkesztőségünk az olvasóinktól. A válasz igazán egyszerű.

Az oldal még 2016. január 1-én indult, amióta folyamatosan fogadta napról napra az illegális hulladéklerakásokról szóló bejelentéseket egészen 2018. március 31-ig.

Az utóbbi időben hétről hétre írtunk róla, hogy egyre több bejelentés érkezik, az emberek tenni akarnak a környezetükért, a környezet szennyezés ellen, aminek a hatására előszeretettel jelentenek be nálunk illegális hulladéklerakásokat az ország egész területéről. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a nyilvánosság erejének, a hulladékproblémáról való beszéd, publikáció nyomán az akár sok éve ott rohadó szemétkupac egyik napról a másikra eltűnt.

Az oldal indulása óta egészen 2018. március 24-ig publikált bejelentések. / Térkép elérhető a képre kattintva.

Az oldal indulása óta egészen 2018. március 24-ig publikált bejelentések. / Térkép elérhető a képre kattintva.

Az oldal minél szélesebb elterjedése nyomán naponta egyre több bejelentés érkezett. Az utóbbi 2-3 hétben közel 100 darab.

Hogyan történt a bejelentések feldolgozása?
Egy bejelentések feltöltése a legjobb esetben 20 percet vett igénybe, ha minden a bejelentésben előírtaknak megfelelő volt. De ez 10-ből 5 esetben fordult elő átlagosan. Sokszor pontatlanok és hiányosak voltak, amit a bejelentővel folyamatosan pótoltatunk, ami ismételt levelezésbe torkollott. Több olyan negatív visszajelzést is kaptunk már, hogy nem publikáljuk a beérkezett bejelentést.

Ennek az alábbi okai voltak

  • Pontatlan volt.
  • Politikai célzatú.
  • Személyiségi jogokat sértő vagy rasszista.

Erről egy külön cikkben írtunk, „Egy olvasó csalódása a Hulladékvadászokban” címmel.

A bejelentés menete

  • A hulladékvadásszá vált lakos bejelent a hulladekvadasz.hu online űrlapján vagy a hulladékvadász applikáción keresztül.
  • Az adminisztrátor feltölti a bejelentést, publikálhatóvá teszi.
  • A bejelentés publikálása után helyi facebookos csoportokba és facebook oldalunkon kiosztásra kerül és továbbítjuk az illetékes önkormányzathoz.
  • A bejelentés megoldása esetén a bejelentést frissítjük. Eddig közel 700 bejelentés oldódott meg. Ide kattintva megtekinthetőek.

Miért nem lehet bejelenteni a Hulladékvadászon?

Az oldal üzemeltetését, azaz a bejelentések, cikkek, videók, terepszemlék, stb. az oldal szerkesztői még mindig önkéntes alapon, saját zsebből, család és munka mellett végzik. Ezért az oldal hosszútávú működtetéséhez bejegyeztünk egy alapítványt, Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány néven, amihez már  1 éve keresünk támogatókat, szponzorokat.

Sok ígéretet kaptunk, de utóbbi kiderült, hogy ALAPTALAN VOLT. Erről és az oldal felépítéséről működéséről egy videóban is beszámoltunk a Hulladékvadász youtube csatornánkon.

A hulladékprobléma országos, már túl nőtt pár ember környezetvédelembe vetett hitének és testi erején is. Ezért március 31-én Nyílt levélben kerestük meg Áder János, köztársasági elnök urat, akinek tavaly már volt alkalmunk bemutatni az oldalt és annak működésének állami és lakossági előnyét.

A hulladekvadasz.hu, illetve az oldalon helyet kapó rovatok vezetése továbbra is működni fog, de alaptevékenységünket, a bejelentéskezelést jelen helyzetünkben bizonytalan ideig nem tudjuk ellátni. 

FONTOS!

Továbbra is támogatókat, szponzorokat keresünk, akik az alapítványunk mellé tudnának állni ezáltal a jövőben életképessé téve az oldal, legfőképpen alaptevékenységünk zavartalan elvégzését.


Ha tud ebben nekünk segíteni, akkor az alábbi űrlap kitöltésével felveheti velünk a kapcsolatot.

[caldera_form id=”CF595122a341ea0″]