Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Egy olvasó csalódása a Hulladékvadászokban - Olvasói különvélemény - Hulladekvadasz.hu

Egy olvasó csalódása a Hulladékvadászokban – Olvasói különvélemény

Egy olvasó csalódását közölte velünk, a hulladekvadasz.hu -ról. Ebben a kőkemény kritikában az olvasó az oldallal kapcsolatban a hatalmas csalódottságát fejezi ki.

Történt mindez 2018 február 10-én, egy szombati nap délelőttjén. Az olvasó a különvéleményét a hulladékvadász videóblog indulásának a promóciós cikke alá írta be. Számunkra is lehangoló volt az üzenet, amely a Hulladékvadászok – csatlakozz! facebookos csoportba volt olvasható, és melyet azóta törölt!

A negatív kritika is kritika, amit mi egyáltalán nem szégyellünk sőt. -szerk.

Az olvasói különvélemény így szólt
„Én viszont csalódott vagyok, mert – mint kívülálló – úgy látom, mostanában pont azzal foglalkoztok a legkevésbé, ami a legfontosabb lenne: az emberek által beküldött illegális hulladéklerakásokkal. 1 hónapja semmilyen új bejelentés nem olvasható (a friss bejelentések itt elérhetőek) . Én több, mint 2 hónapja küldtem be egyet, ami azóta se jelent meg. A bejelentésekhez kb. 2-3 mondatot szoktatok hozzá írni, tehát nehezen érthető ez az egész, főleg úgy, hogy mindeközben aktívak vagytok az oldalon.

Kell a promóció, megértem, de miért nem lehet a beküldött leveleket egyből továbbítani? Nem kellene hozzá semmit sem írnotok, és legalább haladna a dolog, már amennyiben a másik fél részéről van hajlandóság. Ha nincs, sajnos úgy sem ér semmit az egész. Örültem mikor rátaláltam erre az oldalra, most viszont  mérhetetlenül csalódott vagyok, hogy még itt is falba ütköztem, és nem halad a dolog egyről a kettőre. Negatív reklámot nem szeretnék, így olvasás után törölni fogom.”

Az olvasó levélre prózai válaszunk

Tudni illik, hogy az oldalt önkéntes alapon, család és munka mellett üzemeltetjük, mindössze pár ember. Az oldal két éve indult, ami rövid időn belül hamar felkapott lett, mind a lakosság, mind a média részéről. Ennek következménye volt az, hogy naponta több bejelentés is érkezett, érkezik, amit a jelenlegi csapat már nem képes napról napra feltölteni és a háttérben folyó hivatali levelezéseket is folytatni. Nem beszélve az oldal egyedi rovatainak a szerkesztéséről.

De így is szinte minden bejelentés felkerül, bár van hogy 1-2 kimarad, lemarad. De előfordult az is, hogy a bejelentés pontatlan és értelmetlen, és a válaszlevelünkre a bejelentő nem ír vissza így nem kerül fel a bejelentés.

A bejelentés anonim?

A lakosság részéről a bejelentések anonim módon történnek, azaz senkinek a nevét nem küldjük tovább, nem adjuk ki. A bejelentéseket, amiket publikáltunk tovább küldjük az illetékes szervekhez a saját nevünkben. A jogrendszer ezt úgy kezeli, hogy nem az anonim bejelentő kerül a bejelentés lapra, hanem a hulladekvadasz.hu aktivistája. Ergo az oldal szerkesztőinek kell az ilyenkor szokásos hivatali ügyeket intéznie, akár a rendőrségi tárgyalásra járnia tettenérés esetén.

A bejelentés publikálása

A bejelentéseket megfelelő körültekintéssel kezeljük, hiszen a helyszín, a bejelentés szövege, illetve a kép megléte nélkülözhetetlen a bejelentés publikálásához. A bejelentéseket mindenféle internetes (Google Seo) előírásnak megfelelően közöljük. Ezek miatt a bejelentések feltöltése alkalmanként akár fél órát is igénybe vehet. Erről hamarosan videót készítünk Youtube csatornánkra. A bejelentések rendszeresen kerülnek fel az oldalra, a bejelentések menüpont alatt találhatóak, amelyek a Hulladékvadászok Nagy-térképén is megtalálhatóak itt.

Ki támogatja a tevékenységünket?

Az oldal hosszútávú üzemeltetéséhez bejegyeztünk egy alapítványt, Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány néven, aminek egy Nonprofit Kft. és pár magánszemély utalt támogatást, amit nagyon szépen köszönünk! Az alapítvány bejegyzését megelőzően több cég és magánszemély is jelezte, hogy hajlandóak minket támogatni, ha valós jogi háttérrel rendelkezünk, ami sajnos azóta se történt meg.

Állandó jelleggel sajnos senki se támogatja a munkánk! 

Viszont a kiadásaink nőttek, hiszen egy alapítvány bejegyzése se két fillér, továbbá komoly üzemeltetési költségei is vannak a civil szervezetünknek. 2016-2017 beszámoló az oldal támogatásáról, az Üvegzseb cikkünkben ide kattintva olvasható.

„A környezetvédelem egy olyan területe az életnek, amely minden embert érzékenyen kellene, hogy érintsen. Rengeteg ember akár milliókkal támogat különféle szervezeteket, vajon egy valós környezetvédelemmel foglalkozó, kézzelfogható eredményeket elérő alapítvány nem ér 102.000 forintnál többet?” – részlet az Üvegzseb című cikkünkből.

Visszakanyarodva a kedves olvasó levelére, értjük a csalódottságát, problémáját, de lássuk be egy olyan szervezettől mit várhatunk el, aki saját zsebből fenntartva magát segíti a lakosságot és a hivatalok mindennapjait puszta környezetbarát szeretetből? Viszonzásképpen meg ezt kapja, már az olvasóktól is …

Ha érdekel téged is mi mindent tettünk 2017-ben is akkor olvasd el az oldal 2 éves fennállásáról szóló cikkünket ide kattintva.

You may also like...