Egészségtelen levegő szedi áldozatait | Szmogriadó

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Egészségtelen levegő szedi áldozatait Dunaújvárosban, Miskolcon és Sajószentpéteren, sőt Putnokon, ahol egyenesen veszélyesnek minősítették azt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnapi MTI Közleménye szerint tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség Magyarországon.

Továbbá előbb felsorolt településeken kívül tíz helyen kifogásolt a levegőminőség, Budapesten, Egerben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán.

A népegészségügyi központ a Putnokon és annak térségében nem javasolja a szabadban történő hosszas tartózkodást. Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), illetve szemirritáció jelentkezhet. A légszennyezettség hosszú távon elsősorban szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, azonban a légzőrendszer krónikus megbetegedéseiben is szerepe van – hangsúlyozták.

Külön kiemelték azt is, hogy a légszennyezettség csökkentésében fontos szerepe van a lakosságnak. További információ található a Fűts okosan! kampány honlapján.

Az egészségtelen levegő egészségügyi hatásairól szóló cikkünk ide kattintva elérhető. Továbbá a JÖN Alapítvány Füst-Öl, téli kampányában bemutatja a háztartási hulladékégetés káros hatásait.

Forrás: MTI.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: