Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Egészségtelen levegő szedi áldozatait | Szmogriadó - Hulladekvadasz.hu

Egészségtelen levegő szedi áldozatait | Szmogriadó

Egészségtelen levegő szedi áldozatait Dunaújvárosban, Miskolcon és Sajószentpéteren, sőt Putnokon, ahol egyenesen veszélyesnek minősítették azt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnapi MTI Közleménye szerint tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség Magyarországon.

Továbbá előbb felsorolt településeken kívül tíz helyen kifogásolt a levegőminőség, Budapesten, Egerben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán.

A népegészségügyi központ a Putnokon és annak térségében nem javasolja a szabadban történő hosszas tartózkodást. Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), illetve szemirritáció jelentkezhet. A légszennyezettség hosszú távon elsősorban szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, azonban a légzőrendszer krónikus megbetegedéseiben is szerepe van – hangsúlyozták.

Külön kiemelték azt is, hogy a légszennyezettség csökkentésében fontos szerepe van a lakosságnak. További információ található a Fűts okosan! kampány honlapján.

Az egészségtelen levegő egészségügyi hatásairól szóló cikkünk ide kattintva elérhető. Továbbá a JÖN Alapítvány Füst-Öl, téli kampányában bemutatja a háztartási hulladékégetés káros hatásait.

Forrás: MTI.

You may also like...