Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Egészségtelen levegő szedi áldozatait | Szmogriadó

Egészségtelen levegő szedi áldozatait Dunaújvárosban, Miskolcon és Sajószentpéteren, sőt Putnokon, ahol egyenesen veszélyesnek minősítették azt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnapi MTI Közleménye szerint tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség Magyarországon.

Továbbá előbb felsorolt településeken kívül tíz helyen kifogásolt a levegőminőség, Budapesten, Egerben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán.

A népegészségügyi központ a Putnokon és annak térségében nem javasolja a szabadban történő hosszas tartózkodást. Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), illetve szemirritáció jelentkezhet. A légszennyezettség hosszú távon elsősorban szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, azonban a légzőrendszer krónikus megbetegedéseiben is szerepe van – hangsúlyozták.

Külön kiemelték azt is, hogy a légszennyezettség csökkentésében fontos szerepe van a lakosságnak. További információ található a Fűts okosan! kampány honlapján.

Az egészségtelen levegő egészségügyi hatásairól szóló cikkünk ide kattintva elérhető. Továbbá a JÖN Alapítvány Füst-Öl, téli kampányában bemutatja a háztartási hulladékégetés káros hatásait.

Forrás: MTI.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek