Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Esős Plogging a Vivicittá előestéjén | Margitsziget - Hulladekvadasz.hu

Esős Plogging a Vivicittá előestéjén | Margitsziget

Esős Plogging kerekedett a Telekom Vivicittá előestéjén megrendezett szemétszedő kocogás alkalmával, ahol a rossz idő ellenére nagy volt a lelkesedés.

Péntek délután négy óra körül még bizakodva a kegyes időjárásban, cipekedtem a Jászai Mari téren. Minden kellék nálam, a munkavédelmi kesztyűk, szemeteszsákok, elsősegély csomag, fertőtlenítő, baleseti oktatási papírok, molinó és még sorolhatnám. Úton a híd felé egy résztvevő is csatlakozott kiskutyájával, így együtt folytattuk az utat a szigetre a Budapest felirathoz, hiszen oda volt leszervezve a találkapont. Közben az egy-két leeső esőcseppből folyamatos eső lett és meg is jegyeztük egymásnak, hogy lehet senki sem fog eljönni.

Öt órakor a helyszínen legnagyobb meglepetésünkre összejöttünk azért páran, így bele is vágtunk szebbé tenni környezetünket és a félmaraton területét. Általában megszabott útvonaltervet szoktunk teljesíteni, de most ettől eltekintettünk és mindenki mehetett a saját feje után. Páran már az elején leragadtak a sok eldobott csikk miatt és kocogás helyett nagy hajolgatásba kezdtek.

Én rutinosan a sziget közepe felé indultam és onnan a futópálya alá a parthoz mentem. Tipikus bulihely, tele csikkekkel, sörösdobozokkal. Nagyjából háromnegyed óra kocogás és hajolgatás után telis tele szedtem a szemeteszsákot és indultam vissza a találkozási helyhez. Miután mindenki visszaért gyorsan összegeztük a plogging eredményeit, és bátran ki merem jelenteni, hogy most is magasan a cigaretta csikkek győzedelmeskedtek, mint a leggyakoribb hulladékfajta a közterületeken.

Második helyen szintén nem okozva meglepetést jöttek a sörösdobozok, aztán a csomagolási hulladékok, papírzsebkendők. Összesen öt zsákot szedtünk tele. Ismét meg kell állapítani, hogy a rendszeresen és ráadásul különös figyelemmel takarított Margitszigetünket is sikerül teleszemetelnie a kedves ide látogatók egy részének. Csalóka a látvány, mert a szemét el van bújva a növényzet között és ha nem figyeljük szinte észre sem venni. Abban a pillanatban amikor jobban a talaj felé irányítjuk szemünket rengeteg oda nem illő dolog fog velünk szembe jönni sajnos. Szeretnénk megköszönni a részvételt a rossz időjárás ellenére is.

Találkozunk holnap a Telekom Vivicittán ismét, valamint a legközelebbi plogging eseményünkön.

You may also like...