Közlekedést veszélyeztető szemétdomb Zuglóban

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Közlekedést veszélyeztető illegális szemétdomb egyre jobban növekvő fizikai valója tartja sakkban az arra járó autósokat a zuglói Francia úton.

Budapest legszemetesebb útjának is nevezett Francia úton folyamatosak a hulladékelhagyások. A bejelentés szerint és mi szerintünk is a területen már hónapok óta balesetveszélyes helyre tették le ismeretlenek a főként építkezésből származó hulladékot.

Az autósoknak kerülhetniük kell folyamatosan az útra "kifolyó" hulladékot.

Az autósoknak kerülhetniük kell folyamatosan az útra “kifolyó” hulladékot.

Két hónappal ezelőtt a Tv2 Tényeknek adott interjút, Szebenyi Péter az egyszer használatos műanyag termékek 2021-es betiltásáról, a múlthéten viszont az elektronikai hulladékokról a Duna televíziónak is. Szemmel látható, hogy a helyszínen nem hogy kevesebb, hanem több lett a hulladék.

Betiltják az egyszer használatos műanyagokat / Fotó: Tv2 Tények

Betiltják az egyszer használatos műanyagokat / Fotó: Tv2 Tények

Az illegális hulladéklerakat – most – nem a vasúti töltésen van, hanem a Francia út túloldalán egy üres, építkezési telek mellett. Ez az út menti rész vélhetően Zugló Önkormányzatához tartozik. Bízunk benne, hogy a bejelentés hatására a kialakult állapotok hamarosan megoldódnak.

A közlekedést veszélyeztető hulladéklerakat az út mellett folyamatosan nő, csak nő.

A közlekedést veszélyeztető hulladéklerakat az út mellett folyamatosan nő, csak nő.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ez a szemétdomb legalább 2 hónapja itt van és folyton nő. Főként építési hulladék található a helyszínen, bontott tévék társaságában. Kérem jelezzék ezt az illetékesekhez, mert a helyszín mellett balesetveszélyes a közlekedés is. Konkrétan a hulladék az utcán hever, a kocsival csak kerülgetni lehet. Hol vannak ilyenkor a közterületesek?”

A bejelentés időpontja: 2019.05.12.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: 47.504003, 19.110555

[codepeople-post-map]

A közlekedést veszélyeztető illegális szemétdomb helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: