Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Közlekedést veszélyeztető szemétdomb Zuglóban

Közlekedést veszélyeztető illegális szemétdomb egyre jobban növekvő fizikai valója tartja sakkban az arra járó autósokat a zuglói Francia úton.

Budapest legszemetesebb útjának is nevezett Francia úton folyamatosak a hulladékelhagyások. A bejelentés szerint és mi szerintünk is a területen már hónapok óta balesetveszélyes helyre tették le ismeretlenek a főként építkezésből származó hulladékot.

Az autósoknak kerülhetniük kell folyamatosan az útra "kifolyó" hulladékot.

Az autósoknak kerülhetniük kell folyamatosan az útra “kifolyó” hulladékot.

Két hónappal ezelőtt a Tv2 Tényeknek adott interjút, Szebenyi Péter az egyszer használatos műanyag termékek 2021-es betiltásáról, a múlthéten viszont az elektronikai hulladékokról a Duna televíziónak is. Szemmel látható, hogy a helyszínen nem hogy kevesebb, hanem több lett a hulladék.

Betiltják az egyszer használatos műanyagokat / Fotó: Tv2 Tények

Betiltják az egyszer használatos műanyagokat / Fotó: Tv2 Tények

Az illegális hulladéklerakat – most – nem a vasúti töltésen van, hanem a Francia út túloldalán egy üres, építkezési telek mellett. Ez az út menti rész vélhetően Zugló Önkormányzatához tartozik. Bízunk benne, hogy a bejelentés hatására a kialakult állapotok hamarosan megoldódnak.

A közlekedést veszélyeztető hulladéklerakat az út mellett folyamatosan nő, csak nő.

A közlekedést veszélyeztető hulladéklerakat az út mellett folyamatosan nő, csak nő.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ez a szemétdomb legalább 2 hónapja itt van és folyton nő. Főként építési hulladék található a helyszínen, bontott tévék társaságában. Kérem jelezzék ezt az illetékesekhez, mert a helyszín mellett balesetveszélyes a közlekedés is. Konkrétan a hulladék az utcán hever, a kocsival csak kerülgetni lehet. Hol vannak ilyenkor a közterületesek?”

A bejelentés időpontja: 2019.05.12.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: 47.504003, 19.110555

A közlekedést veszélyeztető illegális szemétdomb helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek