Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Műanyagmentes világ küszöbén? - Tv2 Tények - Hulladekvadasz.hu

Műanyagmentes világ küszöbén? – Tv2 Tények

A műanyagmentes világ hamarosan beköszönhet, hiszen eltűnhetnek Európai Unió boltjainak a polcairól az egyszer használatos műanyag tárgyak.

Az Európai Parlament döntése alapján 2021-től betiltanák többek között a műanyag evőeszközök, a szívószálak vagy akár a műanyag fültisztító pálcikák gyártását.

Szebenyi Péter és a háttérben javarészt műanyaghulladékból álló illegális szemétdomb. / Fotó: tv2.hu

Szebenyi Péter és a háttérben javarészt műanyaghulladékból álló illegális szemétdomb. / Fotó: tv2.hu

2021-től betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket. Itt gondolok a műanyag szívószálra, a műanyag tárolóedényekre, illetve a fülpiszkálókra is. Ez egy örömteli hír minden környezetért aggódó embernek – mondta el Szebenyi Péter, a Tv2 Tények riportjában.

Azon termékeknél, amelyeknél még nem állnak rendelkezésre megfelelő alternatívák, a hangsúly elsősorban a használat korlátozásán lesz a tagállami intézkedések, a gyártókra vonatkozó követelmények, valamint a hulladékgazdálkodási előírások révén.  A teljes riport visszanézhető a televíziótársaság videótárából.

A riportban többek között még szó volt a korábbi hulladékvadász terepszemlénkről is, a műanyag zacskó katasztrófa helyszínéről. A területről a múlthéten az FKF Nonprofit Zrt. eltakarította a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelői Központból kikerülő műanyag zacskókat.

A JÖN Alapítvány Cigicsikkmentes Teszedd eseménye, amit a BKK Zrt-vel közösen rendeztek meg március 20-án.

A JÖN Alapítvány Cigicsikkmentes Teszedd eseménye, amit a BKK Zrt-vel közösen rendeztek meg március 20-án.

A 2 év múlva életbelépő törtvény szerint a dohányiparnak a jövőben viselnie kellene a cigarettacsikkek begyűjtésének, elszállításának és kezelésének költségeit. A cigicsikkek problémájára a JÖN Alapítvány a Cigicsikkmentes február kihívása után is rendszeresen felhívja a figyelmet. Részletek ide kattintva elérhető.

A szemetszedes.hu -n honlapon Cigicsikkszedő verseny szervezésére ad lehetőséget.

A műanyagmentes világ nem egy utópisztikus álom és nem a betiltott termékeken múlik, hanem rajtunk fogyasztókon. Kérünk mindenkit, aki csak teheti már most mellőze az egyszer használatos műanyag termékeket. Köszönjük.

You may also like...