Hekkertámadások érték a Hulladékvadászt – Szolgálati közlemény!

Az utóbbi hetekben sorozatos hekkertámadások érték a megújult Hulladékvadász rendszerünket, a zeewa.io felületét, ami komoly kellemetlenséget okozott a hulladékvadászainknak.

Biztos páran észrevették, hogy olykor-olykor nem elérhető a bejelentőfelületünk vagy a frissen letöltött Hulladékvadász applikációnkban nem lehet regisztrálni vagy belépni. Ennek oka az előbb említett hekkertámadások, amik külföldi szervereken keresztül Magyarországról indítottak ismeretlenek. Ez utóbbit a rendszerünk védelmére szolgáló Astra tűzfal segítségével tudtuk megállapítani.

D-Dos – kibertámadások

Az említett elérhetetlenségünk oka, hogy hirtelen hatalmas bejövő adatforgalom-hullám miatt leálltak a szervereink, ami azt sejteti, hogy DDoS-támadás (angolul Distributed Denial-of-Service, vagyis szolgáltatásmegtagadásos támadás) áldozatai voltunk. Már nem az első eset, hogy hekkerek támadták a hulladékvadászt. Korábban 2019 év elején mértek komoly csapást a hulladekvadasz.hu honlapunkra és a JÖN Alapítványunk által üzemeltetett összes oldalra.

Vajon kik lehetnek a hekkertámadások mögött?

Vajon kik lehetnek a hekkertámadások mögött?

Ezen kibertámadások okozta rendszer-leállásunk miatt többen jelezték, hogy nem tudnak bejelenteni, nem férnek hozzá a rendszerünkhöz. Volt, aki emiatt pontozta le a ISTORE-ból és a Google Playból letölthető applikációnkat is. Ezúton tőlük is elnézést kérünk és bízunk benne, hogy hamarosan újra hulladékvadászaink között találhatjuk őket.

Több mint 3000 felhasználó

Mindezek ellenére is a Hulladékvadászok közösségéhez egyre többen csatlakoznak. Az utóbbi időben megszaporodtak az organikus (nem fizetett) applikáció letöltések is és a bejelentések száma fél év alatt alulról súrolja az 1000 darab illegális szemétdombot.

Mindenki adata biztonságban van!

A rendszerünkben regisztrált felhasználók adatai teljes biztonságban vannak köszönhetően a korábban említett megfelelő védelemnek. A kibertámadások elkerülése véget további lépéseket teszünk.

Bízunk benne, hogy a hekkertámadások ellenére is töretlenül tudjuk továbbfolytatni a megkezdett munkát, aktivizálni a lakosságot és segíteni az illetékeseket Hazánk nagytakarításában.

You may also like...