Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mátraszentimre szelektív hulladékhorrora - Hulladekvadasz.hu

Mátraszentimre szelektív hulladékhorrora

Mátraszentimre parkolójában egy bringás csoport csak azért tért be inni, hogy frissítse magát a Mátrában folytatott túrájuk alkalmával, de sajnos egy igazi szelektív hulladékhorrorba botlottak.

Mindez Magyarország legmagasabb pontján fekvő településén. A helyszínen kialakult állapotok annak az ékes bizonyítéka, hogy még 2019-ben is sokan hadilábon állnak a szelektív hulladékgyűjtéssel. Többek közt ezért is hoztuk létre Szelektív hulladékgyűjtés facebookos csoportunkat, hogy úrrá legyünk ezen a kaotikus állapotokon.

Mátraszentimre szelektív hulladékhorrora közvetlenül az erdő mellett található.

Mátraszentimre szelektív hulladékhorrora közvetlenül az erdő mellett található.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok!  Bringáztunk a Mátrában. Fallóskút (Mátraszentimre) parkolójába betértünk a kúthoz vizet venni. A csatolt fotókon látható látvány fogadott minket sajnos. 🙁 Köszönöm a munkátokat!”

Ivókút előtérben, háttérben pedig az ominózus szelektív hulladékhorror.

Ivókút előtérben, háttérben pedig az ominózus szelektív hulladékhorror.

A bejelentés időpontja: 2019.08.04.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.906025, 19.843286

[codepeople-post-map]

Mátraszentimre szelektív szigetéről kapott bejelentés továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Mátraszentimre község Heves megyében, a Gyöngyösi járásban. 1944-ben jött létre, majd 1948-ban nyerte el mai határait. Tulajdonképpen hat, a Felső-Mátra hegyeiben szétszórtan elhelyezkedő lakotthelyből áll, ezek Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Bagolyirtás, Fallóskút és Galyatető.

Fekvése
Mátraszentimre a Mátra hegység Felső-Mátra részén fekszik. Magyarország legmagasabban fekvő települése (750-835 m) (A legmagasabban fekvő településrésze Galyatető). Megközelíthető a 21-es főútról Pásztónál letérve Mátrakeresztes irányából, vagy a 24-es főút Mátraháza és Parádsasvár közötti elágazásától induló úton.

Története
A kis hegyi falvak eredetéről a mai napig megoszlanak a vélemények, az egyik nézet szerint német, a másik szerint döntően szlovák eredetű népesség élt itt. Vélhetően mind a két népcsoportból érkeztek ide betelepülők. Az első telepesek üvegfúvással kezdtek foglalkozni, amelyhez a környező erdők biztosították az alapanyagot. Ennek állít emléket a mátraszentimrei üveghuta. Erre utal régi nevük: Ötházhuta-Mátraszentimre, Fiskalitáshuta-Mátraszentlászló, Felsőhuta-Mátraszentistván. Az első családok leszármazottai a ma is a falvakban élő Gubalák, Stullerek, Szabadok, Randliszekek, Szőkék. Ma is az eredeti szlovák nevek vannak többségben, hiszen a helyben élő őslakosokhoz beházasodottak hamar asszimilálódtak.

A Felső-Mátra, vagy ahogyan másképpen nevezik: a Nyugati-Mátra hosszú időn át ismeretlen volt a nagyközönség számára.

Bővebben és a forrás: wikipedia.