Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
E-hulladék leadás megduplázódott a MediaMarkt áruházakban - Hulladekvadasz.hu

E-hulladék leadás megduplázódott a MediaMarkt áruházakban

Az e-hulladék leadás mennyisége 55 százalékkal nőtt a MediaMarkt magyarországi áruházaiban, amit még a szakértőket is meglepte.

Az első nyolc hónapban 1067 tonna e-hulladék került a feldolgozókhoz a MediaMarkt vásárlóitól. A leadott elektromos és elektronikus hulladékok csaknem 80 százaléka háztartási nagygép, hűtőgép, de háztartási kisgépek, valamint monitorok és televíziók is nagy számban kerültek a hulladékhasznosító telepre.

Gyakori jelentés bontott hűtők településeink határában / Fotó: RTL Híradó

Gyakori jelentés bontott hűtők településeink határában / Fotó: RTL Híradó

A közleményben a MediaMarkt kategóriamenedzsere rámutatott, hogy a koronavírus-járvány miatti tavaszi korlátozások idején a fagyasztószekrények, a fagyasztóládák és a nagyobb fagyasztókapacitással bíró kombinált hűtőszekrények többszörösét adta el a műszaki lánc.

A szakember felidézte a MediaMarkt tavalyi kutatásának eredményét, amely szerint a magyarok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a háztartásban keletkezett hulladékok szelektív gyűjtésére, és 60 százalékuk már 1 éve is szakszerűen adta le az e-hulladékot.

Hogyan kell gyűjteni az e-hulladékot?

Erre ad választ a Hulladékvadászon futó e-hulladék témájával foglalkozó rovatunk, ahol bemutatjuk annak szelektív gyűjtésének módjait, lehetőségeit. Továbbá milyen környezetkárosítást okozhatunk vele, ha nem megfelelő helyre helyezzük.

E-hulladék leadás mediamarkt

E-hulladék leadás megduplázódott a MediaMarktnál. / Fotó: wikipedia.

A MediaMarkt áruházlánc MTI közleményben közölte a leadott e-hulladék leadás statisztikáit is:

  • 1920 kilogramm nyomtatófesték-hulladékot;
  • valamint 788 kilogramm elem- és akkumulátor-hulladékot válogattak ki és továbbítottak veszélyes hulladék ártalmatlanító üzemekbe;
  • fém összetevőkből 510 tonna vaslemez-, 75 tonna réz- és 53 tonna alumíniumhulladék hasznosult kohókban;
  • tovább az összegyűjtött e-hulladék 21 százalékát kitevő műanyagok újrahasznosítása is megoldásra kerül.

Forrás: MTI

Csatlakozz a Szelektív hulladékgyűjtők csoportjához!
A facebookos közösségi csoportban elsajátítható a szelektív hulladékgyűjtés mindenkit érintő tudásanyagok és az ott lévő aktív közösség segítségével könnyedén elsajátíthatóak a szelektív gyűjtés folyamatai.

You may also like...