Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Szépségipar és a Európai Hulladékcsökkentési Hét - Hulladekvadasz.hu

Szépségipar és a Európai Hulladékcsökkentési Hét

A magyar szépségipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez – jelentette be Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

A hulladék keletkezésének megelőzését célzó legnagyobb európai kampányt az idén november 21. és 29. között rendezik meg, ahol önkéntesek akciókkal hívják fel a figyelmet az erőforrások fenntartható módon történő felhasználására a hulladékcsökkentés, a hulladékminimalizálás ösztönzésével.

Szépségipar és a Európai Hulladékcsökkentési Hét. / Fotó: pixabay

Szépségipar és a Európai Hulladékcsökkentési Hét. / Fotó: pixabay

Az ITM államtitkára elmondta, november 13-ig lehet regisztrálni, csatlakozni az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, szeretnék, ha minél több magyar résztvevő mutatná meg hulladékcsökkentési elképzeléseit.

Kiemelte, hogy a fenntartható szépségipar, a környezetbarát kozmetikumok előállítása nemzetgazdasági szempontból is fontos. Úgy vélte, a hazai vállalatok fenntartható termékek gyártásához szükséges technológiaváltást hajtanak végre, a magyar kozmetikai cégek attraktív termékeket állítanak elő, amelyek kedvezően befolyásolják az életminőséget.

Dr. Boros Anita elmondta, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb programjait az Európai Unió is díjazza, Magyarországon decemberben adják át a legjobb rendezvényeknek az elismeréseket. A díjakat a hulladékból készült alkotói pályázatra beadott művekből választják ki.

További részletek az eseménnyel kapcsolatban: Európai Hulladékcsökkentési Hét.

Forrás: MTI

You may also like...