Kossuth Rádió Napközben műsorában a Hulladékvadász

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában szerepelt Szebenyi Péter, környezetmérnök, a hulladekvadasz.hu főszerkesztője. A műsor témája az illegális hulladék volt.

Nagy megtiszteltetés ért bennünket, hogy az MTVA Kossuth Rádió Napközben című műsorába meghívást kaptunk, ahol a műsorvezető, Banner Géza kérdezte Szebenyi Pétert az illegális hulladék problémájáról, a hulladékvadászat múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

Továbbá dr. Gaál Zoltán révén bemutatásra került az EnviroMind nevű környezetvédelmi honlap is, amit a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) indított el a közelmúltban. A honlapon zavaró szaghatások, zajok és továbbá illegális hulladéklerakók bejelentésére  is van lehetőség.  A portál lehetővé teszi a lakosság számára, hogy eddig nem látott módon vegyen részt a helyi mérési és döntési folyamatokban, a hatóságok pedig könnyebben és gyorsabban tudják kivizsgálni az összegyűjtött észleléseket, növelve a helyi lakosok életminőségét, valamint elősegítve a közösségi környezetvédelem fellendülését.

További részletek ide kattintva meghallgathatók. A Hulladékvadászatról és az illegális hulladéklerakások problémájáról 9:30 -tól hallható a felvételen.

Korábban már szerepelt a Hulladekvadasz.hu a Kossuth Rádióban, az Oxigén című műsorban, ahol Molnár Róbert műsorvezetővel a kőbányai Terebesi utcába látogattunk el. Egy rögtönzött terepszemle alkalmával az akkori kritikán aluli, elképesztő illegális hulladékproblémát tekintettük meg. Az akkori műsor visszahallgatható a Hulladékvadász youtube csatornán.

Köszönjük a meghívást a Kossuth Rádió Napközben című műsorának szerkesztőinek.

You may also like...