Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Illegális szemétlerakó lett az országból! - Heti Napló - Hulladekvadasz.hu

Illegális szemétlerakó lett az országból! – Heti Napló

Illegális szemétlerakó lett az országból! – számol be róla az ATV – Heti Napló, mely műsorban a hulladékvadászok is szerepet kaptak.

Sokkoló látvány a levegőből visszalátni a szemétdombokat.

Sokkoló látvány a levegőből visszalátni a szemétdombokat. / Fotó: Atv

A riport kezdetén Sváby András egy kérdést tesz fel a nézők számára:

Az élet a kovid járvány ellenére is megy a rendes kerékvágásában. Ha kitalálják-e az élet melyik területére igaz ez a mondás, adok 5 másodpercet. 1. 2. 3. 4. 5 … ez a szemetelés.

A szemetelés problémáját teljes egészében kiveséző tudosításban Érd és Sóskut közötti természetvédelmi területet vették górcső alá, ahol többek között megszólalt:

  • Teklák Örs, Érd alpolgármestere,
  • Halász Antal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park őrszolgálatának egyik vezetője
  • és a Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány / Hulladékvadász egyik alapítója is.
kertesz-balazs-atv

Kertész Balázs elmondta, hogy a Hulladékvadászra napi 10-nél is több szemétdombról érkezik bejelentés az országból. / Fotó: Atv

Közös összefogás szükséges ahhoz, hogy hazánk ne maradjon Illegális szemétlerakó!

A hulladékvadászok szemétdombok elleni harc civil képviselője

Hazánkban 5 éve indult el országhodító útjára a Hulladékvadász mozgalom, ami az eltelt években a legaktívabb zöld mozgalommá vált.  Az eltelt időben több ezer illegális hulladéklerakást derítettek fel és takarítottak el az állami szereplők közreműködésével. Az aktivitásuk azóta is töretlen.

Indul az E-Hulladékvadász Járőrszolgálat

Pest megyében pilot projekt keretében elindul a JÖN Alapítvány és egyben Magyarország első nulla emissziós járőrszolgálata. A járőr feladata a hulladékhegyek monitorozása, 1-2 köbméterig való eltakarítása. A projekt támogatója a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara.

E-Hulladékvadász Járőr matricáit a jolnyomjuk.hu csapata készítette el.

E-Hulladékvadász Járőr matricáit a jolnyomjuk.hu csapata készítette el.

A Heti naplónak az „Illegális szemétlerakó lett az országból!” szóló tudosítása visszanézhetó az ATV Youtube csatornáján.

Hulladékvadászok is csatlakoztak a Tisztítsuk ki az Országot! – projekthez!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az év elején meghirdette az országos takarítási programját, amihez először az állami cégek (például MÁV Zrt., Magyar Közút) csatlakoztak. Ezt követően a Hulladékvadász mozgalmat özemeltető első civil zöld szervezetként a Jövő Öko-Nemzedéke, röviden JÖN Alapítvány is csatlakozott a projekthez.

Megállapodást kötött a JÖN és az ITM / Fotó: Goreczki Renáta

Megállapodást kötött a JÖN és az ITM. A képen, dr. Boros Anita államtitkár és Szebenyi Péter, az alapítvány elnöke. / Fotó: Goreczki Renáta

Az ünnepélyes keretek között aláírt együttműködésről szóló beszámolót a „Megállapodást kötött a JÖN és az ITM az illegális hulladéklerakások ellen” – című cikkünkből lehet tájékozódni.

Zavar a szemét? Tennél ellene?

Jelentsd be a Hulladékvadász by Zeewa felületén és mi gondoskodunk arról, hogy az illegális hulladék eltakarításra kerüljön.

You may also like...