Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
FKF Nonprofit Zrt. a Komposztáló-szépségversenyen - Hulladekvadasz.hu

FKF Nonprofit Zrt. a Komposztáló-szépségversenyen

Az FKF Nonprofit Zrt. is csatlakozik az idei Komposztáló-szépségversenyhez és nem is akárhogyan, zöld gondolkodást segítő ajándékokkal.

A Főváros Közterület-fenntartója zöldhulladék csökkentésének és a komposztálás népszerűsítésének érdekében az alábbi nyereményeket ajánlja fel a verseny több kategóriába induló győzteseinek.

FKF Textilszatyor

A környezettudatos magatartás mindannyiunk érdeke. Ma már sokféle módon hozzájárulhatunk a környezetünk megóvásához, legyen szó akár a szelektív hulladékgyűjtésről, akár a vásárlási szokásaink újragondolásáról. A környezetbarát hulladékkezelés már a vásárlásnál kezdődik, hiszen a legjobb, ha már eleve nem viszünk haza felesleges csomagolást a boltokból.

Az egyszer használatos műanyagszatyor helyett használjunk inkább többször használható vászontáskát, vagy vigyünk magunkkal bevásárlókosarat, hátizsákot. Ne vásároljunk feleslegesen túlcsomagolt termékeket, válasszuk inkább a praktikus, egyszerű és újrahasznosítható csomagolású árukat! Ha a választásnál a tartós, többször használatos tárgyakat részesítjük előnyben, ritkábban kell azokat kidobni, cserélni, így nem kerülnek hulladékként a kukába.

FKF Szelektív kartonkukaszett

A háztartásokban keletkező hulladékok többnyire feleslegessé váló termékekből és csomagolási anyagokból származnak. Ezek nagy része szelektálást követően alkalmas az újrahasznosításra, és ha különválogatjuk őket, értékes nyersanyagokat juttathatunk vissza a körforgásba.

A szelektívhulladék-gyűjtőkbe külön helyezzük el a papírt: a fővárosban a kékfeldelű vagy kékszínű gyűjtőbe, míg a műanyagot és a fémet egy helyre tehetjük a sárgaszínű kukába. A budapesti hulladékgazdálkodó vállalat, az FKF a szelektív kukák tartalmát más-más helyre szállítja válogatásra és feldolgozásra. Érdemes figyelni a szelektálás során arra, hogy a dobozokat és a műanyagpalackokat lapítva helyezzük a kukába, hogy minél kisebb helyet foglaljanak el és minél több hulladék férjen el benne.

FKF Kiadványok

Az FKF Nonprofit Zrt. elsődleges és legfontosabb feladatait a hulladékgazdálkodással és a köztisztasággal kapcsolatos tevékenységek jelentik. A vállalat célja olyan hulladékkezelési módszerek alkalmazása, amelyekkel hozzájárulhat a környezet megóvásához.

Ehhez azonban a lakosság együttműködésére is szükség van, hiszen a leginkább környezetbarát megoldások, például az újrahasznosítás, az újrahasználat és a hulladékkeletkezés megelőzése nem valósulhat meg nélkülük. A Társaság környezettudatos szemléletformálásról szóló és a hulladékkezelés megfelelő módjait ismertető kiadványai is a közös együttműködés sikerét szolgálják.

Nevezz be november 15-ig FKF Nonprofit Zrt. átlal felajánlott nyereményekért a Komposztáló-szépségversenyre!

Nevezési űrlap elérhető a Komposztáló-szépségverseny oldalán.

További nyeremények és komposztálással kapcsolatos cikkeink a Hulladékvadász Komposzt rovatában olvashatóak.

You may also like...