Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Műanyag termékek, amiktől elbúcsúzhatunk 2021-től!

Műanyag termékek egész sorát tiltotta be a napokban az Európai Unió. A törvény 2021-ben lép majd életbe, ami sok mindenben radikális változást hoz.

Egy éve még csak állom volt, de úgy néz ki, hogy két éven belül többek közt a műanyag szívószálak véglegesen eltűnnek  az UNIÓ tagállamainak a boltjainak a polcairól. Milyen termékektől is van szó? Szebenyi Péter környezetvédelmi influencer, a JÖN Alapítvány elnökének a videójából Te is megtudhatod.

Kattints a videóra a részletekhez.

De addig is törekedjünk a csomagolásmentes, hulladék nélküli vásárlásra, hiszen nem a tiltások oldják meg a világ hulladékproblémáit, hanem az emberek egyéni szerepvállalása.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

A környezetvédelmi szervezetünk ezért rendszeresen felhívja a figyelmet a lakossági hulladékcsökkentésre és megoldást keres a kialakult problémák felgöngyölítésére. Többek közt ezért rendez a JÖN évszakos kampányokat, ahol éppen legaktuálisabb témákkal foglalkozik, igencsak nagy sikerrel.  Mindezt mi sem bizonyít jobban, mint a legutóbbi Csomagolásmentes május kihívás, ahol országosan közel 20 helyszínen rendeztek Csomagolásmentes Flashmob eseményt.

Csomagolásmentes májusi flashmob Debrecenből. / Fotó: Andráska Nikoletta

Csomagolásmentes májusi flashmob Debrecenből. / Fotó: Andráska Nikoletta

Minden búcsú szomorú, és megható, de ha betiltják végleg az egyszer használatos műanyag termékek egész garmadáját, mi ígérjük nem fogunk sírni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek