Műanyag termékek, amiktől elbúcsúzhatunk 2021-től!

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Műanyag termékek egész sorát tiltotta be a napokban az Európai Unió. A törvény 2021-ben lép majd életbe, ami sok mindenben radikális változást hoz.

Egy éve még csak állom volt, de úgy néz ki, hogy két éven belül többek közt a műanyag szívószálak véglegesen eltűnnek  az UNIÓ tagállamainak a boltjainak a polcairól. Milyen termékektől is van szó? Szebenyi Péter környezetvédelmi influencer, a JÖN Alapítvány elnökének a videójából Te is megtudhatod.

Kattints a videóra a részletekhez.

De addig is törekedjünk a csomagolásmentes, hulladék nélküli vásárlásra, hiszen nem a tiltások oldják meg a világ hulladékproblémáit, hanem az emberek egyéni szerepvállalása.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

A környezetvédelmi szervezetünk ezért rendszeresen felhívja a figyelmet a lakossági hulladékcsökkentésre és megoldást keres a kialakult problémák felgöngyölítésére. Többek közt ezért rendez a JÖN évszakos kampányokat, ahol éppen legaktuálisabb témákkal foglalkozik, igencsak nagy sikerrel.  Mindezt mi sem bizonyít jobban, mint a legutóbbi Csomagolásmentes május kihívás, ahol országosan közel 20 helyszínen rendeztek Csomagolásmentes Flashmob eseményt.

Csomagolásmentes májusi flashmob Debrecenből. / Fotó: Andráska Nikoletta

Csomagolásmentes májusi flashmob Debrecenből. / Fotó: Andráska Nikoletta

Minden búcsú szomorú, és megható, de ha betiltják végleg az egyszer használatos műanyag termékek egész garmadáját, mi ígérjük nem fogunk sírni.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: