Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékvadászok a tévében szerepeltek

A hulladékvadászok szerepeltek a Duna Tv Család-barát műsor, Zöld bolygó című rovatában. A televízió munkatársai  Budapest, XIV. kerületében, a Francia úton egy terepszemle keretein belül készítették el a műsort, a hulladékvadászok tevékenységének bemutatásával, helyszíni riportokkal.

hulladékvadászok Szebenyi Péter, környezetmérnök a Duna Tv stábjának adott interjúja közben, a zuglói Francia úton. Fotó: hulladekvadasz.hu

Szebenyi Péter, környezetmérnök a Duna Tv stábjának adott interjúja közben, a zuglói Francia úton. Fotó: hulladekvadasz.hu

Az adásban beszámolnak róla, hogy idén tavasszal lelkes civilek alapítottak. Jelegét tekintve egy olyan portált, ahova a tájat elcsúfító szemétdombokról várják a bejelentéseket, amiket egyből továbbítanak a közvélemény és a hatóságok felé.

Fegyverük a kamera és a fényképezőgép, illetve azok a civilek, akik nem bírják elviselni, hogy a környezetükben hasonló szemétdombok vannak – mondja a narrátor.

A Hulladékvadász.hu, idén indult portáljára rengeteg bejelentés érkezik a lakosoktól. Minden bejelentést továbbítanak az illetékes hatóságok felé, sőt olykor maguk is kimennek a rázósabb helyekre. Ahogy tették például a zuglói Francia úton, ahova a Család-barát is elkísérte őket. A hulladékvadászokról szóló bemutató az alábbi youtube csatornán nézhető.

A Hulladékvadászok csapatából Szebenyi Péterrel, Palkovics Milánnal és Martos Benedekkel készültek a riportok a műsorban.


Kik vagyunk?

Olyan civil személyek, lakosok, akik megunták, hogy piszkos szemétdombokhoz hasonlít közvetlen környezetük. Weboldalunk egy olyan idealista gondolattal jött létre mely szerint mindenki ki tudja venni a részét környezete, élettere megőrzésében, mint a legapróbb önkéntes.

Bővebben: Rólunk menüpontban.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek