Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékvadász hatás – Zugló a megtisztulás útján

Zuglói hulladékvadász siker? Döntse ezt el mindenki maga, de úgy néz ki Zugló is elindult a megtisztulás útján. Mi, az oldal szerkesztői azt valljuk, hogy a problémáról beszélni kell, bízunk a figyelemfelkeltés erejében, a közös sikerben.

Az utóbbi időben a honlapunkra heti szinten kettő – három bejelentés is érkezett Zuglóból. Elkeseredett helyi lakosok, akik többségében hiába fordultak saját önkormányzatukhoz, helyi szerveikhez süket fülekre találtak problémájukkal illetően. A felelős keresése egymásra mutogatásba torkollott.

korábbi cikkünk hatására elindult valami Zuglóban köszönhetően annak, hogy több sajtóorgánum is közölte a kerület valós hulladékproblémáját.

A kép a Hulladékvadász Hungária körút híd alatti bejelentése előtti és utáni állapotot mutatja. Fotó: hulladekvadasz.hu

A kép a Hulladékvadász Hungária körút híd alatti bejelentése előtti és utáni állapotot mutatja. Fotó: hulladekvadasz.hu

Szerencsére a hatás nem maradt el. A Zuglói Önkormányzat levélben válaszolt korábbi bejelentéseinkre. Türelmünket kérte a bejelentések felmérésével és megtisztításával kapcsolatban. Biztosított bennünket, hogy a kerületi önkormányzat tulajdonában lévő területeken a hulladékmentesítésre a hatósági eljárások jelenleg is zajlanak.

Továbbá tájékoztatást kaptunk, hogy a korábbi bejelentéseink közül már többet megtisztítottak. (Az alábbi linkeken megtekinthetőek itt és itt.)

A megoldott bejelentéseinkről a későbbiekben Zugló és más településekkel kapcsolatban a menüsorban a “megtisztított” menüpontban lehet tájékozódni.

 További sok sikert kívánunk az Zugló Önkormányzatának az illegális hulladéklerakások felszámolásához.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek