Kecskemét: A hulladék csak gyűlik, mindenki tehetetlen

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Hosszú évek óta a Kórház utca mögötti illegális szemétlerakat képe fogadja az 5-ös főúton Szeged felől Kecskemétre érkezőket. A látvány – kiegészítve a roskadozó házakkal – különösen a közeli, panorámát kínáló felüljáróról lehangoló, helyieknek, turistáknak egyaránt. Úgy tűnik, egyhamar nem lehet bízni a környék megszépülésében – írja a baon.hu.

Ez Kecskemét város szégyene. Elfogadhatatlan a látvány, közegészségügyi szempontból pedig tarthatatlan. Egy nagyobb volumenű, komoly gépparkkal történő környezet-rehabilitációra lenne itt szükség. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem kis költség, de valamit sürgősen tenni kell! – írt levelet szerkesztőségünknek nemrég egy olvasónk, aki gyakran kénytelen megszemlélni a Kórház utca mögötti illegális hulladéklerakatot a felüljáróról. Hozzátette: nem érti, hogy akiknek a dolga lenne, miért nem tesznek az ügy megoldása érdekében, miért van ez a tehetetlenség és egymásra mutogatás?

Hosszú évek óta szemetes ez a terület, a betonelemekkel történő lezárás sem jelentett megoldást. Fotó: baon.hu

Hosszú évek óta szemetes ez a terület, a betonelemekkel történő lezárás sem jelentett megoldást. Fotó: baon.hu

A probléma valóban nagyon régóta húzódik a főként romák lakta városrészben. Van, aki a Kórház utcaiakat és a környékbelieket, az ő felelőtlen, környezetszennyező életmódjukat hibáztatja a területen összegyűlt rengeteg szemétért. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Arról is hallani ugyanis, hogy mások utánfutóval hordják a telekre a hulladékot, gyakran az építési törmeléket. A burjánzó fű és a gaz főleg tavasszal elfedi egy részét, de ez a gondokat egyáltalán nem oldja meg.

Cikk folytatása és egyben a forrás az alábbi linken elérhető: baon.hu.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: