Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Robbanás és tűz a pesterzsébeti lomtalanítás előestéjén

Nyilvánvaló tény, hogy lomtalanításkor szeméttelepé válik a város. Pesterzsébeten a napokban lomtalanítás zajlott, de a cikk története még az ezt megelőző napra tehető. 

Gyakorta látni a nagy mennyiségű kirakott hulladéknál a guberálókat, pedig a lomizást már egy ideje a törvény bünteti.

Ön megijedne, ha éjjel erre ébrednie? Fotó: hulladekvadasz.hu

Ön megijedne, ha éjjel erre ébredne? Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemtanúk elmondása szerint hajnal 3 körül ébredtek fel a robbanásra. A tűzoltóság emberei kb. 5-10 perc múlva kint voltak a helyszínen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”lomituz”]

A helyiek két okot tudnak elképzelni a tűzre. Az egyik a dohányzás (elég sokan cigiztek a lomtalanítok közül) vagy a szándékos gyújtogatás. Hiszen elég sok ilyenkor éjjel a csörömpölés és emiatt az is lehet, hogy valaki megunta nem túl elegáns megoldást választott ennek tudatására.

A pesterzsébeti Zilah utca felgyújtott lomikupaca. Fotó: hulladekvadasz.hu

A pesterzsébeti Zilah utca felgyújtott lomikupaca. Fotó: hulladekvadasz.hu

Hivatalosan Pesterzsébeten a lomtalanítás augusztus 22-tól szeptember 4-ig zajlott, de a hulladék már napokkal korábban a hegyekben állt az utcán.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek