Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lomtalanítás 2020 helyszínei Budapesten

A lomtalanítás 2020 -ban sem maradhat el Budapesten. Az FKF Nonprofit Zrt. fővárosi lomtalanítási időpontjai ez évi cikkünkben elérhetőek.

A Társaság a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat gyűjti össze és szállítja el.

Évenkénti egyszeri, díjmentes lomtalanítás minden budapesti lakos igénybe veheti lakhelyén.

A lomtalanítási területeket körzetekre osztották, hogy az adott területről, koncentráltan, nagy erőkkel szállíthassák el a kikészített lomokat. Ezáltal kevesebb kellemetlenséget okozva a gépkocsival közlekedőknek, illetve a gyalogosoknak.

A lomtalanítás 2020 -ban is hasonló felfordulással járhat. Közös érdekünk ügyelni a tisztaságra!

A lomtalanítás 2020 -ban is hasonló felfordulással járhat. Közös érdekünk ügyelni a tisztaságra!

2020. évi budapesti lomtalanítás helyszínei és időszakai:

  • V. kerület – február 21.
  • I. kerület – február 22.
  • XIX. kerület – február 23. – március 2.
  • XIII. kerület – március 4-11.

A lomtalanítási időpontok a cikkünkbe folyamatosan kerülnek feltöltésre az FKF naptárában, amiről a hulladekvadasz.hu is rendszeresen beszámol majd.

Az FKF közleményében nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az itt jelzett időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési idő intervallum. Kérnek minden kedves lakót, hogy a lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a postaládájába eljuttatott hírlevélből tájékozódjon!

Az időpontok kialakításánál a Társaság fokozott figyelmet fordított a nemzeti-, vallási-, és kegyeleti ünnepekre, valamint az országgyűlési választásra, ekkor nem végeznek lomtalanítási munkálatokat.

A Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt.-tól egyedi és eseti lomtalanítás megrendelése is lehetséges.

A háztartásoknak, társasházaknak lehetősége van arra, hogy az értesítőben jelzettől eltérő időpontban, külön díjazás ellenében rendelhessenek soron kívüli lomtalanítást.

A lomtalanítás utáni takarítás

A budapesti szervezet lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti járdaszakasz, illetve terület takarítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének kötelessége.

Ideiglenes gyűjtőpontokon a veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok begyűjtésére

A háztartásokban keletkező veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok átvételére az FKF minden lomtalanítási körzetben, az elszállítás napján ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet, amelynek helyszínéről a lomok kihelyezésének időpontját tartalmazó levelünkben tájékoztatják a lakosságot.

A veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok leadására díjmentesen van lehetőség.

A lomtalanítás 2020 -ban is egy olyan alkalom, hogy elgondolkodjunk azon valójában mennyi hulladékot is termel a háztartásunk.

A hulladékfeldolgozás témájában olyan cikkeink is vannak, amiben a szelektív hulladékgyűjtés folyamatát mutatjuk be.

Bízunk benne, hogy az FKF Nonprofit Zrt.-nek zökkenőmentes lomtalanítási szezonja lesz 2020-ban.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek