Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Idamajor megtisztul

A Törökbálinti Önkormányzat és az Idamajorért Egyesület együttműködése úgy tűnik elérte a várt hatást. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megbízott egy céget, hogy takarítsa ki az Idamajor Főutcáján éktelenkedő több kamionnyi szemetet.

Idamajor A rekultívációt végző cég munka közben. Fotó: Idamajorért Egyesület

A rekultivációt végző cég munka közben. Fotó: Idamajorért Egyesület

A helyiek öröme most határtalan, évek óta erről álmodoznak az idamajori lakosok. Erről az örömhíról tudunk beszámolni a helyi egyesülettől kapott levél alapján:

Sziasztok! Egy jó hírrel jövök, a Törökbálinti Önkormányzat és az Idamajorért Egyesület intézkedései úgy tűnik elérték a várt hatást, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megbízott egy céget, hogy takarítsa ki az Idamajor Főutcáján éktelenkedő több kamionnyi szemetet. Erről csatolok nektek néhány tegnapi képet. Most kezdődik az újabb feladat! Meg kell akadályozni a szemét újratermelődését!

Habár a lakóknak most jön a neheze, meg kell akadályozniuk a szemét újratermelődését! Ehhez már segítséget kértek az önkormányzattól, egy vadkamera kihelyezésével igyekeznek támogatni a lakók törekvését.

Felvétel a hulladékvadász csapatának korábbi terepszemléjéről.

Az egyesület tagjai helyi tereprendezésbe kezdenek. Kivágnak néhány bokrot, és felnyírják a fákat, akkor nem lesz hova észrevétlenül szemetet elhelyezni.

Sok sikert kívánunk a helyieknek és az egyesület tagjainak a további sikeres munkához.