Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Az FKF Zrt. is csatlakoztott és oktatott az Európai Hulladékcsökkentési héten - Hulladekvadasz.hu

Az FKF Zrt. is csatlakoztott és oktatott az Európai Hulladékcsökkentési héten

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden év november utolsó hetében megrendezett kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek, civil szerveződések, baráti társaságok közös összefogással, saját akcióterveik megvalósításával kívánják felhívni a figyelmet a hulladékok kezelésének a megelőzésre, az anyagok újrahasznosítására, valamint az újrahasználat fontosságára.

A FKF Nonprofit Zrt. Edukációs Csoportja ez alkalommal is akcióba lépett, és a hét két napján fogadta-oktatta a diákokat a XV. valamint a XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központban.

Az Európai Hulladékcsökkentési Héten való oktatás az FKF Zrt.-nél. Fotó: facebook.com/FKFZrt

Az Európai Hulladékcsökkentési Héten való oktatás az FKF Zrt.-nél. Fotó: facebook.com/FKFZrt

A 2009-ben útjára indított kezdeményezés egyik alapgondolata, hogy a környezettudatos vásárlással és a hulladékokkal történő felelősségteljes gazdálkodással nemcsak a környezetünket óvjuk meg, de a gazdaságra sem rovunk jelentős többletterheket. Az e gondolat mentén megvalósított „akciókhoz” kapcsolódva az Edukációs Csoport november 22-én, kedden és november 24-én, csütörtökön fogadta az általános iskolás diákokat Társaság Szemléletformáló és Újrahasználati Központjaiban. A több állomásos foglalkozások keretében a gyerekek megismerkedhettek a Társaság tevékenységével, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával.

Fotó: facebook.com/FKFZrt

Körbejárhatták és személyesen is szemügyre vehették a Központok hulladékudvarát, betekinthettek az újrahasználati raktárba, majd az installációk segítségével pontos információkat szerezhettek a hulladékok útjáról, az újrahasznosítás különböző formáiról. Az épületek körbejárását követően az ifjabb generáció hatalmas lelkesedéssel és érdeklődéssel fogott hozzá egy teszt kitöltéséhez, amelyben a már meglévő tudásukról adhattak számot.

Miután a gyerekek kérdőívben megadott válaszait közösen ellenőrizték, egyértelműen nyilvánvalóvá vált számukra az újrahasznosítás és az újrahasználat közötti alapvető különbség, és nagy örömmel ébredtek rá arra is, hogy az újrahasználatot ők is alkalmazni szokták mindennapi életük során. Egy tesztsor révén megmutatták a diákoknak, melyek a leginkább környezetkímélő hulladékkezelési formák, és rávilágították őket arra is, hogy személyesen mit tehetnek a környezet védelme érdekében.

Fotó: facebook.com/FKFZrt
Az osztályok számára biztosított egy-egy óra legizgalmasabb perceiben az önként jelentkezők a játék kedvéért kesztyűt húzva válogathattak a szemét-és hulladékkupacból, majd szelektálhatták azokat a megfelelő hulladékgyűjtő-edénybe. A program zárásaként mindenki egy kis ajándékcsomaggal távozott, amelyben egy uzsonnás doboz is helyet kapott.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idei FKF-es programja az iskolások és tanáraik visszajelzése alapján rendkívül sikeres volt, az Edukációs Csoport munkatársai pedig azt a következtetést vonhatták le a rendezvény zárásaként, hogy a szorgalmas, szervezett és lelkes csapatmunka mindig meghozza gyümölcsét: mindennél többet ér látni a gyerekek érdeklődő tekintetét és az elsajátított ismereteknek köszönhető elégedett mosolyát. Bízunk benne, hogy a jövőben is ehhez hasonló népszerű programokkal biztosíthatjuk hozzájárulásunkat az Európai Hulladékcsökkentési Hét sikeréhez.

Fotó: facebook.com/FKFZrt

Fotó: facebook.com/FKFZrt

Forrás: FKF Zrt. facebook oldala

You may also like...