Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

FKF Zrt. – Kerti zöldhulladék elszállítás pótlása

A kerti zöldhulladék elszállítás potlásáról az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a korán beköszöntő tavaszi időjárás, valamint a rendkívül nagy mennyiségben kihelyezett kerti zöldhulladék miatt a rendelkezésre álló járműkapacitás kevés a tavasszal elindult szolgáltatások (lomtalanítás, zöldhulladék begyűjtés, tartálymosás) egyszerre történő, maradéktalan ellátásához.

Ezért az érintett zöldövezetes kerületekben a szolgáltatás megkezdése óta elmaradások tapasztalhatók. Társaság az elmaradt elszállítást április közepéig pótolja.

A zöldhulladék elszállítás hamarosan folytatodik. / Fotó: facebook.com/FKFZrt

A zöldhulladék elszállítás hamarosan folytatodik. / Fotó: facebook.com/FKFZrt

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként vagy tíz darabos kiszerelésben megvásárolhatók 235 Ft/db áron (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) az FKF Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint szerződött partnereink értékesítési pontjain. A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet a Társaság által meghatározott ártól. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

A helyeként kintmaradt zöldhulladék. / Fotó: facebook.com/FKFZrt

A helyeként kintmaradt zöldhulladék. / Fotó: facebook.com/FKFZrt

Kérik, hogy a zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki. Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A zsákokba helyezhető:
– lomb
– fa- és bokornyesedék
– nyírt fű
– gyom

Kérik, hogy a vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki. Amennyiben munkatársaik a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül.

Forrás: FKF Zrt. facebook oldala

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek