Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Egy nagy múltú halott üzem Angyalföldön - Hulladekvadasz.hu

Egy nagy múltú halott üzem Angyalföldön

Angyalföldön, a forgalmas Váci utat leginkább jellemző kiadó irodaházak hada között tűnik fel a Szobor és Madarász Viktor utca sarkán egy elképesztően rossz állapotú hatalmas üzemépület. A Duna Plaza és a Heim Pál Gyermekkórház mindössze 500 méterre van innen, de leginkább a szomszédos Gyöngyös utcai lakótelep közelsége aggasztó.

Angyalföldön, a Szobor utca - Madarász Viktor utca sarkán álló szellemház. Fotó: hulladekvadasz.hu

Angyalföldön, a Szobor utca – Madarász Viktor utca sarkán álló szellemház. Fotó: hulladekvadasz.hu

A Váci út – Szobor utca – Madarász Viktor utca – Szekszárdi utca tömb korábban a Váci út menti ipari zónához tartozott, több termelőüzem helyszíne volt. Itt volt a központja a legendás Vatea Rádiótechnikai és Villamossági Rt.-nek, akik elektroncső és rádiókészülékek gyártásával foglalkoztak. Tulajdonos és névváltozások következtében később Magyar Philips Művek Rt., Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. és végül Tungsram Adócsőgyár névre hallgatott.

Több mint 5 éve viszont elindult egy megállíthatatlannak látszó pusztulási folyamat, mindez amellett, hogy folyamatosan eladásra van kínálva. Egy igazi szellemház benyomását kelti: néhol az üveg nélküli ablakokban szétszaggatott neylont lenget a szél; a felső két emeleti homlokzatról málik és potyog le a vakolat; a teherkapun ember nagyságú graffiti éktelenkedik és az utcafronti kertsáv szemetes vagy éppen az elvadult természet birtokában van.

A jelenlegi állapot mellett a talán a bontás lenne a legindokoltabb, hiszen pl. LOFT lakásokat vagy irodákat nehéz elképzelni benne a jövőben.

[codepeople-post-map]

Támogasd a JÖN Alapítvány / Hulladekvadasz.hu fennmaradását.

You may also like...