Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gyalog érkeztünk, de biciklivel távoztunk - Hulladekvadasz.hu

Gyalog érkeztünk, de biciklivel távoztunk

Gyalog érkeztünk, de biciklivel távoztunk cím mögött egy nosztalgikus hangulat áll. Mivel közeleg az év vége ezért úgy gondoltuk, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit milyen is volt ez az idény.

Sok idő eltelt mióta elkezdtük és sok horgászaton vagyunk túl, de csak szép lassan jöttünk rá, hogy milyen mágnesekkel hol érdemes horgászni. Jött az ötlet, hogy vegyük fel a horgászatainkat és töltsük fel őket az internetre, hogy megmutassuk milyen dolgokat lehet fogni.

Kezdetben a telefonunkkal és egy átalakított szelfie bottal jártunk és ezzel vettük fel a részeinket.Így egy  pénteken munka után elindultunk ketten egy jót horgászni a szigetszentmiklósi hajókikötőbe. A móló üres volt  ezért neki is kezdhettünk, a víz mély, a sodrás erős, a legjobb döntésnek a 100kg-os mágnes tűnt a horgászathoz.  Dobálgattunk de nem sok sikerrel, kell egy kis idő mire elindulnak a fogások és itt ez duplán igaz mert víz tényleg mély. Végre megakasztottunk valamit, nehezen de jött a part felé, egy kuka volt az de kezdetnek ez is megteszi.

Közben jöttek a szokás apró dolgok, woblerek, gumihalak, etető kosarak. Megint akadt valami nagy a mágnesre és már felénk siklott az iszapon, még egy kuka. Itt azért már elkezdtünk gondolkozni, hogy miért is van ennyi kuka a vízben hiszen csak a parton tudják ellátni a feladatukat. Ahogy jöttek a fogások úgy jöttek a nézelődök is,  érdeklődtek kérdezgettek mit  csinálunk, mi is ez a fajta horgászat. Készségesen válaszoltunk minden kérdésre és segítettünk a gyerekeknek, hogy kipróbálhassák.

Közben találtunk valami nagyobb dolgot amit ugyan fog a mágnes de nehezen jön és lecsúszik róla. Ilyenkor nincs más választásunk mint folyamatosan rádobni és biztos fogást találni a tárgyon. Mivel két mágnessel horgásztunk sikerült hamar megakasztani és megmozdítani és már húztuk a part felé, izgultunk. Nagy fogást reméltünk hiszen tömeg lett körülöttünk és nem akartunk csalódást okozni nekik, szerencsénk lett, egy biciklit fogtunk. A mágnesek fogták, a vízből a kormány már kilógott csak ki kell emelni, viszont ez a legnehezebb rész hiszen a vízben minden könnyebb. Ahogy emeltük be is következett amitől tartottunk, vissza esett és elmerült.

Kezdhetjük elölről,  keresés közben fogtunk még egy kukát. Meg van a harmadik, itt határoztuk el, hogy mostantól versenyezni fogunk ki fogja a többet. Tovább próbálkoztunk és újra sikerült megakasztani a biciklit, de most a kiemeléshez segítséget kértünk és egy plusz kötéllel sikerült a mólóra emelni.

Így kell gyalog érkezni, de biciklivel távozni. Fotó: magneshorgaszat.hu

Így kell gyalog érkezni, de biciklivel távozni. Fotó: magneshorgaszat.hu

A Csepel bicikli gyár egyik ékes darabját sikerült megfognunk, igaz hogy ütött kopott és a rozsda is kikezdte már de nagy élmény volt megfogni, örültünk neki. Ezzel a fogással zártuk is a horgászatot, a kukákat vissza állítottuk a helyükre a szemetet eltakarítottuk és elindultunk biciklivel haza.

Üdvözlettel:
Erik és Dávid