Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékelszállítás mellett a hó eltakarítását is az FKF Zrt. végzi a Fővárosban

Hulladékelszállítás mellett a hó eltakarítását is az FKF Zrt. végzi a Fővárosban. A Társaság nappali műszakban 75 darab téli célgéppel és 400 fő kézi erővel végzi hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatait.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően éjjel kettő órakor változó intenzitással kezdett havazni. Méréseik szerint 3-5 centiméter esett. Társaság a prognózis ismeretében szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas fokozatban várta a csapadékot. A havazás kezdetekor 74 darab téli célgépük kezdte meg a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását.

Hulladékelszállítás mellett a hó eltakarítását is az FKF Zrt. végzi. Fotó: FKF Zrt.

Hulladékelszállítás mellett a hó eltakarítását is az FKF Zrt. végzi. Fotó: FKF Zrt.

Munkájuk eredményeként csütörtökön üzemkezdettől a BKV járatai rendben közlekednek. A nappali műszakban 75 darab téli célgéppel folytatják az utak, és 400 fővel az általuk kezelt közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését. A Fővárosi Közterület Felügyelettel kapcsolatos cikkeink ide kattintva elérhetőek.

Munkavégzésüket nehezíti a -9,-11 fok körüli hőmérséklet, amikor is a hintőanyag jelentősen veszít olvasztó képességéből, így lényegesen lassabban fejti ki hatását. A mellékutak havasak, megtisztításukat csak a több mint 1200 km hosszúságú főútvonal hálózat rendbe tételét követően tudják megkezdeni.

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a téli útviszonyok miatt fokozott körültekintéssel közlekedjenek! FKF Zrt. kérése.

Az ingatlanok előtt járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelezettsége.

Forrás: FKF Zrt. facebook oldala

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek