Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Humusz szövetség 22 éve a környezet szolgálatában - Hulladekvadasz.hu

A Humusz szövetség 22 éve a környezet szolgálatában

A Humusz Szövetség immáron 22 éve áll a környezetünk szolgálatában. Ennek apropójából készült az alábbi összefoglaló munkásságukról.

humusz szövetség

A Humusz Szövetség tevékenységei

Nulla hulladék

Egy átlag magyar naponta legalább 1 kg szemetet termel (385 kg/év/fő). Ebből 0,7 kg kerül lerakókra/égetőkbe. Ennek kevesebb, mint egyharmadát hasznosítjuk vagy használjuk csak újra, a többi mint lerakásra vagy elégetésre kerül, szennyezve a talajt, vizeket, levegőt. A Humusz nulla hulladék programjával legalább harmadára csökkenthető ez a mennyiség.

Közösségi komposzt
A közösségi komposztpontukon havonta kb. 150 kg zöld hulladékot mentenek meg a lerakástól és alakítják át értékes táptalajjá (még télen is!), mely a komposztálók között szétosztásra kerül.

2016-ban is megvalósult a Komposztáljunk együtt! program, melynek során oktatási intézmények és közintézmények munkatársai számára tartottunk képzést és kiosztottunk összesen 110 komposztkeretet is.

Ünnepélyes keretek között komposztpontot avattunk az Újbudai Idősek Házában.

Környezeti tanácsadás
Környezeti tanácsadásuk során átlagosan napi 2 megkeresésre válaszolnak munkatársaik személyesen, telefonon és e-mailben. Javítóműhelyek adatbázisukkal tavaly 100 ezer felhasználónak segítettek megtalálni a releváns javítóműhelyet.

Adományportálukat 2016-ban 25.000-en használták: segítő szervezeteknek lehetett és továbbra is lehetett felajánlani még használható, de a felajánlóknak már kidobandó kategóriába tartozó tárgyakat. Aloldalán, a maradékbazáron pedig mindennemű gyártási hulladékra lecsaphatnak kézműves emberek.

Események
Tavaly 48 eseményt bonyolítottak le: tartottak ingyenes lakossági komposztképzést, garázsvásárokat, kézműves foglalkozásokat, szemléletet formáltak környezetvédelmi rendezvényeken, tartottak iskolai/óvodai/céges zöld foglalkozásokat, tovább folytatódott a Zöld kalandozások előadássorozatuk.

Humusz Házas foglalkozások keretében több, mint 100 iskolás, és 50 óvodás gyermek szemléletformálásához járultak hozzá 2016-ban. Ugyanitt négy alkalommal szerveztek három napos akkreditált továbbképzést az Ökoiskola/Zöld Óvoda projekt keretében, összesen mintegy 100 pedagógus részvételével. A 2016-ban zárult projekt során 259 Közép-magyarországi intézménnyel (120 iskola és 139 óvoda) voltak kapcsolatban, mentorállással, képzésekkel segítve a Zöld Óvoda és az Ökoiskola cím elnyerését.

A pedagógusok és környezeti nevelők számára rendszeresen megjelenő Saláta Hírlevélre feliratkozók száma elérte az 1800 főt.

A Humusz Házban közösségi szolgálatot végeznek középiskolás diákok, akik heti rendszerességgel segítik szervezetet, és közben a környezetvédelemmel is közelebbi kapcsolatba kerülnek. Szervezetnél 150 regisztrált önkéntes van és folyamatosan fogadnak szakmai gyakorlatra felsőoktatási hallgatókat.

2016-ban kibővítették bevásárlóközösségek, a Batyu termékkínálatát tejtermékekkel és visszaváltható csomagolású, környezetbarát tisztítószerekkel.

Köszönet

A születésnap alkalmával a HuMusz köszönetet mond a munkatársnak, gyakornoknak, önkéntesnek, pártolóknak, barátoknak és jótevőknek, akik az elmúlt évek alatt segítették a HuMuSz életét!

Forrás: Humusz.hu


Gondolj rájuk adód 1%-ának odaítélésében!

Az 1% felajánlásának menete a képre kattintva érhető el

You may also like...