Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A szemétdombbá vált kézi autómosó Kőbányán (Frissítve)

Kőbányán a volt kézi autómosó épületét vandálok szétrombolták, szemetelők meg telehordták az épületét is és annak közvetlen környezetét.

Frissítve
2017. 03.14.

A Kőbánya Önkormányzatának Építésügyi és Környezetvédelmi osztályától az alábbi tájékoztatást kaptuk kézi autómosó bejelentéssel kapcsolatban:

“Hatóságunk a teljes kerület területén igyekszik intézkedéseket foganatosítani, de sajnos a visszatérő és rendszeres, valamint az egyéni problémák kezelése rendkívül időigényes. Sajnálatosan nem csak a Kőbányán, hanem országosan is probléma a szemetelés és az illegális hulladék elhelyezés, amely során főként háztartási, elektronikai-, és zöldhulladékok kerülnek lerakásra. A Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársai nehezen tudják tetten érni a szemetelőket, mert az esetek döntő többségében a hulladékhalmazt már a lerakása után észlelik és olyankor már nagyon nehéz az elkövetők személyét kideríteni.

A tárgyi ingatlan az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint a Magyar Állam tulajdonát képezi és a Máv Zrt. kezelésében áll. A Máv Magyar Államvasutak Zrt. és az autómosó üzemeltetője közt a bérleti szerződés felbontásra került, ezért hatóság a 2017. február 27-én kelt levelében felszólította a Máv Zrt. -t a tárgyi ingatlanrész rendbetételére. Munkatársaik 2017. március 9-én helyszíni szemét tartottak, amely során megállapítást nyert, hogy a területről a hulladékok elszállítása nem történt meg, ezért a hatóság 2017. március 13-án értesítette a Máv Zrt. -t a hulladékgazdálkodási eljárás megindításáról.”

Köszönjük a Kőbánya Önkormányzatának a részletes tájékoztatást.  Várjuk a területtel kapcsolatos megoldást. Munkájukhoz kitartást kívánunk.


Korábban
2017.02.26.

[sciba leftsrc=”http://hulladekvadasz.hu/wp-content/uploads/2017/02/kezi.jpg” leftlabel=”” rightsrc=”http://hulladekvadasz.hu/wp-content/uploads/2017/02/1106_Tunderfurt_3-1.jpg” rightlabel=”” mode=”horizontal” width=””]

Google Maps 2012-es képe és 2017-es állapotok. /Fotó: Google Maps / hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Kőbányán a Tündérfürt utca 3. számnál a Domex-el szemben lévő elhagyott “autómosó”-nál folyamatosan nő a szemét.”

Hulladék jellege: kommunális.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek