Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
6-os főút melletti óriási szemétdomb (videóval) - Hulladekvadasz.hu

6-os főút melletti óriási szemétdomb (videóval)

Százhalombatta és Érd között a 6-os főút 24 km szelvényénél lévő erdős részt évek óta illegális hulladéklerakónak használják. A „senkiföldjére” a környékbéli lakók és az átutazó közönség egyaránt lerakja a nemcsak háztartási, hanem olykor-olykor a veszélyes, vagy inert hulladékot is.

Ezt a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat vezetőjétől tudtuk meg. A civil szervezet tagjai évek óta nyomoznak az illegális hulladék elhagyók ellen.

A videóbeszámolóban légi felvételek és a Hulladékkommandó által készített felvételek láthatóak.

A civilek többször tartottak rejtett figyelést, valamint több alkalommal tisztították meg a területet érdi civil egyesületek segítségével. A terület tulajdonviszonya miatt nehéz a terület tisztántartása. A főúttól néhány méterre a Magyar Közúté, az erdős rész, az Erdőfelügyeleté, amúgy pedig az érdi önkormányzaté, noha Százhalombattához közelebb esik a terület. Jogszabály szerint pedig azé a hulladék és annak kell felszámolnia, akinek a területén van. A hulladékmennyisége óriási, a területnek több tulajdonosa is van, ezért „nincs” a területnek gazdája.

Az M6-os autópálya túloldalát is telehordták szeméttel ismeretlenek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az M6-os autópálya túloldalát is telehordták szeméttel ismeretlenek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2017 február 27-én a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat néhány tagja nem restellt gumikesztyűt húzni és a hulladékok között keresni az elkövető(k) személyére adatokat. A helyszínen talált bizonyítékok alapján több feljelentés is született, valamint az eseményt rögzítették.

6-os főút Gyakori látvány a területre "betévedő" teherautó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Gyakori látvány a területre „betévedő” teherautó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: építési, kommunális, lomtalanítási, veszélyes és zöldhulladék.

6-os főút Kép: illusztráció. Képre kattinva a korábbi bejelentés elérhető. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Kép: illusztráció. Képre kattinva a korábbi bejelentés elérhető. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Helyszín
[codepeople-post-map]

Továbbítjuk az illetékesekhez.

You may also like...