Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

6-os főút melletti óriási szemétdomb (videóval)

Százhalombatta és Érd között a 6-os főút 24 km szelvényénél lévő erdős részt évek óta illegális hulladéklerakónak használják. A „senkiföldjére” a környékbéli lakók és az átutazó közönség egyaránt lerakja a nemcsak háztartási, hanem olykor-olykor a veszélyes, vagy inert hulladékot is.

Ezt a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat vezetőjétől tudtuk meg. A civil szervezet tagjai évek óta nyomoznak az illegális hulladék elhagyók ellen.

A videóbeszámolóban légi felvételek és a Hulladékkommandó által készített felvételek láthatóak.

A civilek többször tartottak rejtett figyelést, valamint több alkalommal tisztították meg a területet érdi civil egyesületek segítségével. A terület tulajdonviszonya miatt nehéz a terület tisztántartása. A főúttól néhány méterre a Magyar Közúté, az erdős rész, az Erdőfelügyeleté, amúgy pedig az érdi önkormányzaté, noha Százhalombattához közelebb esik a terület. Jogszabály szerint pedig azé a hulladék és annak kell felszámolnia, akinek a területén van. A hulladékmennyisége óriási, a területnek több tulajdonosa is van, ezért „nincs” a területnek gazdája.

Az M6-os autópálya túloldalát is telehordták szeméttel ismeretlenek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az M6-os autópálya túloldalát is telehordták szeméttel ismeretlenek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2017 február 27-én a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat néhány tagja nem restellt gumikesztyűt húzni és a hulladékok között keresni az elkövető(k) személyére adatokat. A helyszínen talált bizonyítékok alapján több feljelentés is született, valamint az eseményt rögzítették.

6-os főút Gyakori látvány a területre "betévedő" teherautó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Gyakori látvány a területre “betévedő” teherautó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: építési, kommunális, lomtalanítási, veszélyes és zöldhulladék.

6-os főút Kép: illusztráció. Képre kattinva a korábbi bejelentés elérhető. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Kép: illusztráció. Képre kattinva a korábbi bejelentés elérhető. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Helyszín

Továbbítjuk az illetékesekhez.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek