Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
AKUSZTIKA Mérnöki Iroda Kft. - Hulladekvadasz.hu

AKUSZTIKA Mérnöki Iroda Kft.

A hulladékvadász csapata ezúttal a komplex környezetvédelmi szolgáltatást nyújtó AKUSZTIKA Mérnöki Iroda Kft. tevékenységével ismerkedett meg.

Az 1996-ban alakult cég egyrészt akkreditált vizsgáló laboratórium, másrészt környezetvédelmi, valamint munkaegészségügyi mérésekkel, harmadrészt környezetvédelmi, munkaegészségügyi tervezéssel foglalkozó iroda egyben.

A céget megismerve álmélkodtunk komplex környezetvédelmi sokoldalúságukat látván, ugyanis a környezetvédelmen belül minden szakterülethez van szakértelmük és eszközük, a radiológiát kivéve.

Hogy mik is ezek a tevékenységi területek?
Íme a főbb környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységeik felsorolás szerűen: emisszió mérés, imisszió mérés, környezeti elemek mintavétele, rezgésmérés, zajmérés, környezetvédelmi szakértés / tervezés, környezeti hatásvizsgálat, hatástanulmány, környezetvédelmi tervfejezet készítése, kockázatelemzés, felülvizsgálat, állapotfelmérés, IPPC engedélykérelem, megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, települési környezetvédelmi program összeállítása, stratégiai környezeti vizsgálatok, vízvédelmi, levegőtisztaság-védelmi és hulladékgazdálkodási bejelentések, hulladékgazdálkodási és vízminőség-védelmi kárelhárítási üzemi terv készítése. Modellezési feladatok megoldása, szimulációk készítése.

Támogasd a Hulladékvadász üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt: támogatás!

Ezen kívül a cég szolgáltatásainak szerves része a munkaegészségügy is. Munkahelyi körülmények közt végeznek klímavizsgálatot, levegővizsgálatot, rezgésvizsgálatot és zajvizsgálatot! Továbbá foglakoznak még katasztrófavédelemmel (veszélyes áruszállítás, veszélyes üzemek felügyelete és kármentesítés) hangtechnikával, zajcsökkentéssel. Sorolhatnám tán vég nélkül is egyéb szakértelmüket és technológiai rátermettségüket, ám egy hulladék hírportálhoz illendően maradnék ezen az irányunkon: jöjjenek a hulladékügyek!

Mik a cég Hulladékkal kapcsolatos tevékenységei?
Az AKUSZTIKA Mérnöki Iroda Kft. főként a hulladékgazdálkodás területén alkalmazott azaz hulladékkal foglalkozó cégekre vonatkozó jogszabályokban lévő kötelezettségekkel és hulladékgazdálkodási engedélyeztetési eljárásokkal foglalkozik. Ha hulladékot szeretnénk lerakóba szállítani mintát vesznek belőle majd a jogszabályban előírt paraméterek szerint laboratóriumi vizsgálatokat folytatnak le, s ezek után szakvéleményt állítanak elő lerakhatóság vizsgálatáról.

Újrahasznosítási újításuk, a α-panel zajcsökkentő elem.
A kreativitásuk is példaértékű, hiszen azon dolgoznak, hogy miként lehetne az újrahasznosított hulladékot a technológiájukba beilleszteni alapanyagként. Egy sikeres kutatás-fejlesztés projektjük eredményeképpen készítették el az α-panel zajcsökkentő elemet, mely használt autógumiból készült. A termék kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas, dekoratív és többször felhasználható! Ugye, milyen hasznos felhasználása ez egy, amúgy gyakorta törvénytelenül lerakott, problémás hulladékfajtának?

Akusztika Alfa panel – zajvédő falcsalád, ipari kivitel. / Fotó: akusztikakft.hu

Alfa panel – zajvédő falcsalád, ipari kivitel. / Fotó: akusztikakft.hu

Forrás:
2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról
AKUSZTIKA Mérnöki Iroda Kft.

Gratulálunk és további jó zöldülést kíván AKUSZTIKA Mérnöki Iroda Kft.-nek a hulladékvadász csapata!

You may also like...