Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért - Hulladekvadasz.hu

Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért

A zöldenjobb cím alatt a környezetvédelem népszerűsítését tűzte ki céljául az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés – írja az MTI.

A környezetvédelmet népszerűsítő akciót a közösségi média különböző felületein, hogy az interneten sok időt eltöltő fiatalokat a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre ösztönözze.

Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért

Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért

A szervezet a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódva arra buzdítja a fiatalokat, hogy fotózzák le magukat zöld pólóban vagy zöld ruhában, és osszák meg a képet, ezzel is kifejezve a környezettudatos magatartás iránti elkötelezettségüket – közölte az IKSZ szerdán az MTI-vel.

Az akció célja, hogy minél többen öltsenek magukra zöld ruhát június 2-án és tegyenek közzé képet magukról a közösségi médiában a #zöldenjobb hashtag használatával, ezzel mutatva meg, hogy számukra fontos a környezetvédelem, és ha tehetik, szelektíven gyűjtik a hulladékot.

A mozgalmat a június 5-ei környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódva most először, de hagyományteremtő szándékkal szervezik meg.

A szervezők várják óvodák, általános iskolák, középiskolák és gimnáziumok, valamint munkahelyi és baráti közösségek zöldpólós fotóit is. A csatlakozók egy különleges virtuális jelvényt is használhatnak, amelyet a profilképükhöz illeszthetnek be. Ez a jelvény összeköti mindazokat, akik számára fontos, hogy nap mint nap tegyenek valamit a környezetükért. A programhoz már számos közismert sportoló és közéleti személyiség is csatlakozott, mások mellett a Budapest Voices kórus, Kammerer Zoltán, Kovács Katalin, Pars Krisztián olimpikonok, valamint a Road és a Napkutya zenekarok.

Az akcióhoz kapcsolódva az IKSZ az italos kartonok visszagyűjtésének fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet. Mint írják, az italos kartonok 75 százaléka olyan papírból készül, amely akár hatszor is újrahasznosítható szelektíven gyűjtve. A tejes és gyümölcsleves dobozok újrahasznosításával jelentős tehertől lehet megóvni a környezetet. Egyetlen fát 20 ezer doboz visszagyűjtésével lehet megmenteni, ennek ellenére tízből nyolc italos karton a kommunális hulladékgyűjtőbe kerül.

A mozgalom azt szeretné, ha 2020-ra Magyarország elérné legalább a 30 százalékos visszagyűjtési arányt.

Az ENSZ 1972. június 5-én kezdte meg első környezetvédelmi világkonferenciáját, és ugyanebben az évben nyilvánította a napot környezetvédelmi világnappá azzal a céllal, hogy a fenntartható fejlődés eszméjét hirdesse és közös gondolkodásra ösztönözze az embereket.

Zöldenjobb

Csatlakozz te is a #zöldenjobb hashtag használatával és zöld ruháddal a környezetvédelmi világnaphoz.

Forrás: MTI.

Hasonló híreket és eseményeket a Hírfolyam menüpontban találhatóak, ide kattintva.

You may also like...