Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért

A zöldenjobb cím alatt a környezetvédelem népszerűsítését tűzte ki céljául az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés – írja az MTI.

A környezetvédelmet népszerűsítő akciót a közösségi média különböző felületein, hogy az interneten sok időt eltöltő fiatalokat a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre ösztönözze.

Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért

Zöldenjobb akció környezetvédelem népszerűsítéséért

A szervezet a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódva arra buzdítja a fiatalokat, hogy fotózzák le magukat zöld pólóban vagy zöld ruhában, és osszák meg a képet, ezzel is kifejezve a környezettudatos magatartás iránti elkötelezettségüket – közölte az IKSZ szerdán az MTI-vel.

Az akció célja, hogy minél többen öltsenek magukra zöld ruhát június 2-án és tegyenek közzé képet magukról a közösségi médiában a #zöldenjobb hashtag használatával, ezzel mutatva meg, hogy számukra fontos a környezetvédelem, és ha tehetik, szelektíven gyűjtik a hulladékot.

A mozgalmat a június 5-ei környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódva most először, de hagyományteremtő szándékkal szervezik meg.

A szervezők várják óvodák, általános iskolák, középiskolák és gimnáziumok, valamint munkahelyi és baráti közösségek zöldpólós fotóit is. A csatlakozók egy különleges virtuális jelvényt is használhatnak, amelyet a profilképükhöz illeszthetnek be. Ez a jelvény összeköti mindazokat, akik számára fontos, hogy nap mint nap tegyenek valamit a környezetükért. A programhoz már számos közismert sportoló és közéleti személyiség is csatlakozott, mások mellett a Budapest Voices kórus, Kammerer Zoltán, Kovács Katalin, Pars Krisztián olimpikonok, valamint a Road és a Napkutya zenekarok.

Az akcióhoz kapcsolódva az IKSZ az italos kartonok visszagyűjtésének fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet. Mint írják, az italos kartonok 75 százaléka olyan papírból készül, amely akár hatszor is újrahasznosítható szelektíven gyűjtve. A tejes és gyümölcsleves dobozok újrahasznosításával jelentős tehertől lehet megóvni a környezetet. Egyetlen fát 20 ezer doboz visszagyűjtésével lehet megmenteni, ennek ellenére tízből nyolc italos karton a kommunális hulladékgyűjtőbe kerül.

A mozgalom azt szeretné, ha 2020-ra Magyarország elérné legalább a 30 százalékos visszagyűjtési arányt.

Az ENSZ 1972. június 5-én kezdte meg első környezetvédelmi világkonferenciáját, és ugyanebben az évben nyilvánította a napot környezetvédelmi világnappá azzal a céllal, hogy a fenntartható fejlődés eszméjét hirdesse és közös gondolkodásra ösztönözze az embereket.

Zöldenjobb

Csatlakozz te is a #zöldenjobb hashtag használatával és zöld ruháddal a környezetvédelmi világnaphoz.

Forrás: MTI.

Hasonló híreket és eseményeket a Hírfolyam menüpontban találhatóak, ide kattintva.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek