Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Elvadult állapotok a szelektív szigetnél Kecskeméten - Hulladekvadasz.hu

Elvadult állapotok a szelektív szigetnél Kecskeméten

Elvadult és egyben megvadult állapotokról kaptunk tanúbizonyságot a kecskeméti Szimferopol tér 2. -nél található szelektív hulladékgyűjtő szigetnél.

Frissítve II.
2018.09.10.

Az illetékes hatóság az alábbi tájékoztatást adta, mivel a területre ismételten nagy mennyiségben hulladékot tettek le ismeretlenek:
„Tájékoztatom, hogy a Kecskemét Szimferopol téri szelektív hulladékgyűjtő is megszüntetésre került mert nem találtunk jobb megoldást sajnos. A környezet feltakarítása megtörtént.”

Sokan képtelenek helyén kezelni szelektív hulladékgyűjtő szigeteket ezért a legjobb megoldás azok megszüntetése.


Frissítve I.
2018.08.03.

A bejelentőtől kapott köszönő levél és a takarítást bemutató képek
„Tisztelt Hulladékvadász! Ezúton is szeretném megköszönni a magam és szerintem az összes magára és a környezetére odafigyelő, közelben lakó nevében hathatós közbenjárásukat és munkájukat, mellyel élhetőbbe teszik szűkebb és tágabb környezetünket. Üdvözlettel, egy helyi lakos.”

Köszönjük a képeket, a levelet a bejelentőnek és az illetékes szerveknek a takarítást munkálatokat. Ha még több hasonló megoldott helyszínről számolhassunk be, kérjük támogasd az oldalunkat üzemeltető alapítványt, ide kattintva.


Frissítve
2018.08.02.

Kecskemét Városrendészettől az alábbi tájékoztatást kaptuk
„A megkeresésében megjelölt helyen található illegális hulladékot a mai nap folyamán a Duna-Tisza közi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. elszállította.”

Köszönjük a nagyszerű és gyors munkájukat.


Korábban
2018.07.28.

Ehhez hasonló állapotokkal eddig kimondottan Budapesten találkoztunk, ahol sok esetben nem csak a szelektív 1-2 méteres környezetét hordták tele szeméttel, hanem az egész környéket.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A megadott címen alapvetően egy négy gyűjtőből álló szelektív hulladékgyűjtőszigetnek kellene lennie. A gyakorlat erre igen erősen rácáfol. Gyakorlatilag a “kedves, felelős gondolkozású, lakosok” túlnyomó többségben válogatás nélkül helyezik el a háztartási hulladékot. Így ilyen formában számos esetben fordult elő, hogy a gyűjtő autó érthető okoból el sem vitte azokat.

Ezen túlmenően, sokkal nagyobb problémát okoz az, hogy gyakorlatilag ezen a nagy népsűrűségű területen végzett kisebb, nagyonb lakásfelújítási munkálatokból származó építési hulladék is itt kerül lerakásra a lakosok és a “megbízott” építési próbálkozók által is. Számos esetben utánfutókkal, furgonokkal hordják ide a sittet, de valamelyik társasház felújítási munkáiból származó hulladékot is itt talált új otthonra.

Valamilyen formában korábban az arra illetékesek ezt a helyzetet kezelték. De hétről hétre, a jelenleginél sokkal kisebb mértékben, de újratermelődött. Az elmúlt másfél-két hónapban azonban csak növekszik. Gyakorlatilag vonza. Eléggé aggályos, hogy az itt, ilyen formában folyamatosan növekvő szeméthegyben és annak közelében milyen élősködők/kártevők telepedhetnek meg, majd gyakorlatilag ezzel párhuzamosan a társasházakban, vagy a közeli játszótéren. Arról nem is beszélve, hogy milyen látványt nyújt nap mint nap az ablakból kinézve, az utcán sétálva.

A helyi lakosok is értetlenül állnak a kialakult állapotok láttán. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A helyi lakosok is értetlenül állnak a kialakult állapotok láttán. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A korábbiakból kiindulva nem biztos, hogy a legjobb megoldás a szemétkupacok alkalmankénti begyűjtése. Lehet, hogy célszerűbb lenne a szemétlerakás ellehetetlenítése ( bár volt olyan alkalom is, hogy egy hulladékként kirakott hűtőt egy polgárőr szedett szét az értékesebb alkatrészeiért, majd elvitte a kis polgárőr autójával ), vagy egy rendszeresen ürítendő nagy befogadóképességű tárolóedény kihelyezése az ilyen jellegű hulladék gyűjtésére. Ezúton is köszönöm jó célt szolgáló munkájukat.

A bejelentés időpontja: 2018.07.24.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Helyszín/GPS: 6000 Kecskemét, Szimferopol tér 2.

[codepeople-post-map]

Az elvadult állapotokkal kapcsolatos kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...