Illegális hulladék bejelentő – Jelentsd be ha szemetet látsz!

Illegális hulladék bejelentő felület a hulladékvadász, ahol hozzájárulhatsz a környezetünk tisztaságának megóvásához: akár egy bejelentéssel is!

Frissítve
2020. 01.10.

FIGYELEM! A hulladékvadász rendszere 2020.01.10-től megújult.

Egy teljesen új innovatív rendszer veszi át a helyét, amin keresztül várjuk a bejelentéseket. A bejelentő hulladékvadászok regisztráció után nyomon követhetik saját bejelentéseik megoldását, sőt, saját projekteket is indíthatnak illegális hulladéklerakások eltüntetésére.

Új rendszerünk neve: Hulladékvadász by Zeewa (Zero Emission Waste Management), ami elérhető a bejelentő gombra kattintva vagy a zeewa.io oldalról.

Az új Hulladékvadász applikációk letölthetőek az alábbi linkekre kattintva:


Frissítve
2019.01.01.

2019-től minden megváltozik a honlapunkon való bejelentési lehetőségekkel kapcsolatban! A változásokról szóló cikkünk ide kattintva elérhető.

Bejelenteni a Hulladékvadász bejelentési aloldalán lehetséges, ami ide kattintva elérhető.


Az illegális hulladék bejelentés formai követelménye.
Minden esetben kép és pontos helyszín megadás szükséges. Ezek nélkül nem tudunk foglalkozni a bejelentéssel. Lényeges még, hogy a bejelentő az adott helyszínről, problémáról pár mondatos leírást adjon.

Miért?
Sokat lendíthet a hulladékprobléma megoldásán minden apró információ is, amit a bejelentő leír.

A hulladékvadász.hu -ra beérkezett bejelentések menete a következő: 
1. Online, illetve androidos applikációkon keresztül kapott bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák.
2. Feldolgozás után, ha a minden adat rendelkezésükre áll publikálják az oldalon a bejelentést.
3. A publikált bejelentést aktuális önkormányzatoknak elküldik.
4. Komolyabb bejelentések esetén helyszíni terepszemlét tart a hulladékvadász területi csapata.

Mik a tapasztalatok?
Az oldal 2016-os indulása óta több nagyobb és rengeteg kisebb illegális hulladéklerakástól szabadultunk meg hála az önkormányzatok alázatos munkájának és az emberek aktivitásának. A hulladékvadász.hu “megtisztított” menüpontjában találhatóak a visszaigazolásokkal rendelkező (kép, vagy önkormányzati levél)  megtisztított bejelentések. Eddig (2020.01.01.) több mint 4500 bejelentés érkezett, amiből több mint 2000 darab bejelentést sikerrel felszámoltak a helyiek, az aktuális önkormányzat, illetve magántulajdonú helyszínen a tulajdonos.

Hulladékvadászok nagy-térképe
Elkészítettük a hulladékvadászok nagy-térképét, ahova Magyarország térképére naponta helyszín, helyszínek kerülnek fel. A térkép 2016-2020-ig bezárolólag ide kattintva elérhető. 2020-tól megújult, de már világtérkép ide kattintva elérhető.

A hulladékprobléma országos jellegű viszont egyáltalán nem megoldhatatlan. Reméljük az ország lakosságának aktivizálásával megszabadulunk az közterületeinken, erdejeinkben hömpölygő mocsoktól.

Az illegális hulladék bejelentések fontossága vitathatatlan. A bejelentések és megtisztított helyszínek mennyisége komoly számot mutatnak. Az oldal folyamatosan a média célkeresztjébe kerül. Ezt bizonyítja az országos médiában való állandó szereplés.

Reméljük ez a siker nem törik meg. Az oldal üzemeltetője a JÖN Alapítvány, amivel szeretnénk az oldal finanszírozását megoldani, hogy hosszútávon tudjuk folytatni ezt az önkéntes, kreatív munkát.

A honlap a tevékenységeinek hosszútávú működéséhez bejegyeztünk egy alapítványt, aminek a neve Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (későbbiek JÖN Alapítvány).

Ha te is támogatnád a tevékenységeink fennmaradását, akkor kattints az alábbi képre, ami átirányít a megfelelő oldalra. Köszönjük!