Share

Illegális hulladék bejelentő felület. Köszönjük, hogy a megfelelő mezőket kitöltve hozzájárulsz környezeted tisztaságának megóvásáért.

Hulladékvadász - a legapróbb önkéntes


Több kép és videófeltöltés esetén az info@hulladekvadasz.hu -ra kérjük a bejelentést. Köszönjük.

Különböző böngészők miatt űrlaphiba fordulhat elő. Ez esetben az info@hulladekvadasz.hu -ra kérjük a bejelentést. Köszönjük.

 

Illegális hulladék bejelentő felület.

Az illegális hulladék bejelentés formai követelménye.
Minden esetben kép és pontos helyszín megadás szükséges. Ezek nélkül nem tudunk foglalkozni a bejelentéssel. Lényeges még, hogy a bejelentő az adott helyszínről, problémáról pár mondatos leírást adjon.

Miért?
Sokat lendíthet a hulladékprobléma megoldásán minden apró információ is, amit a bejelentő leír.

A hulladékvadász.hu -ra beérkezett bejelentések menete a következő: 
1. Online, illetve androidos applikációkon keresztül kapott bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák.
2. Feldolgozás után, ha a minden adat rendelkezésükre áll publikálják az oldalon a bejelentést.
3. A publikált bejelentést aktuális önkormányzatoknak elküldik.
4. Komolyabb bejelentések esetén helyszíni terepszemlét tart a hulladékvadász területi csapata.

Mik a tapasztalatok?
Az oldal 2016-os indulása óta több nagyobb és rengeteg kisebb illegális hulladéklerakástól szabadultunk meg hála az önkormányzatok alázatos munkájának és az emberek aktivitásának. A hulladékvadász.hu “megtisztított” menüpontjában találhatóak a visszaigazolásokkal rendelkező (kép, vagy önkormányzati levél)  megtisztított bejelentések. Eddig (2017.08.24.) több mint 1000 bejelentés érkezett, amiből több mint 200 darab bejelentést sikerrel felszámoltak a helyiek, vagy az aktuális önkormányzat, illetve magántulajdonú helyszínen a tulajdonos.

Hulladékvadászok nagy-térképe
Elkészítettük a hulladékvadászok nagy-térképét, ahova Magyarország térképére naponta helyszín, helyszínek kerülnek fel. A térkép ide kattintva elérhető.

A hulladékprobléma országos jellegű viszont egyáltalán nem megoldhatatlan. Reméljük az ország lakosságának aktivizálásával megszabadulunk az közterületeinken, erdejeinkben hömpölygő mocsoktól.

Az illegális hulladék bejelentések fontossága vitathatatlan. A bejelentések és megtisztított helyszínek mennyisége komoly számot mutatnak. Az oldal folyamatosan a média célkeresztjébe kerül. Ezt bizonyítja az országos médiában való állandó szereplés.

Reméljük ez a siker nem törik meg. Az oldal üzemeltetője a JÖN Alapítvány, amivel szeretnénk az oldal finanszírozását megoldani, hogy hosszútávon tudjuk folytatni ezt az önkéntes, kreatív munkát.