bejelento

Illegális hulladék bejelentő felület. Köszönjük, hogy a megfelelő mezőket kitöltve hozzájárulsz környezeted tisztaságának megóvásáért.

Hulladékvadász - a legapróbb önkéntes


Egyszerre több kép és videó csatolása is lehetséges. Több kép és videófeltöltés esetén az info@hulladekvadasz.hu -ra kérjük a felvételeket.

Illegális hulladék bejelentő felület.

Az illegális hulladék bejelentés formai követelménye.
Minden esetben kép és pontos helyszín megadás szükséges. Ezek nélkül nem tudunk foglalkozni a bejelentéssel. Lényeges még, hogy a bejelentő az adott helyszínről, problémáról pár mondatos leírást adjon.

Miért?
Sokat lendíthet a hulladékprobléma megoldásán minden apró információ is, amit a bejelentő leír.

A hulladékvadász.hu -ra beérkezett bejelentések menete a következő: 
1. Online, illetve androidos applikációkon keresztül kapott bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák.
2. Feldolgozás után, ha a minden adat rendelkezésükre áll publikálják az oldalon a bejelentést.
3. A publikált bejelentést aktuális önkormányzatoknak elküldik.
4. Komolyabb bejelentések esetén helyszíni terepszemlét tart a hulladékvadász területi csapata.

Mik a tapasztalatok?

Az oldal 2016-os indulása óta több nagyobb és rengeteg kisebb illegális hulladéklerakástól szabadultunk meg hála az önkormányzatok alázatos munkájának és az emberek aktivitásának. A hulladékvadász.hu “megtisztított” menüpontjában találhatóak a visszaigazolásokkal rendelkező (kép, vagy önkormányzati levél)  megtisztított bejelentések. Eddig (2017.04.24.) közel 800 darab bejelentés érkezett, amiből közel 200 darab bejelentést sikerrel felszámoltak a helyiek, vagy az aktuális önkormányzat, illetve magántulajdonú helyszínen a tulajdonos.

A hulladékprobléma országos jellegű viszont egyáltalán nem megoldhatatlan. Reméljük az ország lakosságának aktivizálásával megszabadulunk az közterületeinken, erdejeinkben hömpölygő mocsoktól.

Az illegális hulladék bejelentések fontossága vitathatatlan. A bejelentések és megtisztított helyszínek mennyisége komoly számot mutatnak. Az oldal folyamatosan a média célkeresztjébe kerül. Ezt bizonyítja az országos médiában való állandó szereplés. Reméljük ez a siker nem törik meg. Hamarosan az oldal alá egy alapítvány kerül, amivel szeretnénk az oldal finanszírozását megoldani, hogy hosszútávon tudjuk folytatni ezt az önkéntes, kreatív munkát.

Ha fontosnak találtad oszd meg!
Share