Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Illegális hulladék bejelentő felület. Köszönjük, hogy a megfelelő mezőket kitöltve hozzájárulsz környezeted tisztaságának megóvásáért.

Frissítve
2020. 01.01.

FIGYELEM! A hulladékvadász rendszere 2020.01.01-től megújul.

Egy teljesen új innovatív rendszer veszi át a helyét, amin keresztül várjuk a bejelentéseket. A bejelentő hulladékvadászok regisztráció után nyomonkövethetik saját bejelentéseik megoldását, sőt, saját projekteket is indíthatnak illegális hulladéklerakások eltüntetésére.

Új rendszerünk neve: Zero Emission Waste Management, röviden: Zeewa, ami elérhető a bejelentő gombra kattintva vagy a zeewa.io oldalról.


Frissítve
2019.01.01.

2019-től minden megváltozik a honlapunkon való bejelentési lehetőségekkel kapcsolatban! A változásokról szóló cikkünk ide kattintva elérhető.

Bejelenteni a Hulladékvadász bejelentési aloldalán lehetséges, ami ide kattintva elérhető.

Bejelentést tennél? 2019-től minden megváltozik!

Bejelentést tennél? 2019-től minden megváltozik!


Az illegális hulladék bejelentés formai követelménye.
Minden esetben kép és pontos helyszín megadás szükséges. Ezek nélkül nem tudunk foglalkozni a bejelentéssel. Lényeges még, hogy a bejelentő az adott helyszínről, problémáról pár mondatos leírást adjon.

Miért?
Sokat lendíthet a hulladékprobléma megoldásán minden apró információ is, amit a bejelentő leír.

A hulladékvadász.hu -ra beérkezett bejelentések menete a következő: 
1. Online, illetve androidos applikációkon keresztül kapott bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák.
2. Feldolgozás után, ha a minden adat rendelkezésükre áll publikálják az oldalon a bejelentést.
3. A publikált bejelentést aktuális önkormányzatoknak elküldik.
4. Komolyabb bejelentések esetén helyszíni terepszemlét tart a hulladékvadász területi csapata.

Mik a tapasztalatok?
Az oldal 2016-os indulása óta több nagyobb és rengeteg kisebb illegális hulladéklerakástól szabadultunk meg hála az önkormányzatok alázatos munkájának és az emberek aktivitásának. A hulladékvadász.hu “megtisztított” menüpontjában találhatóak a visszaigazolásokkal rendelkező (kép, vagy önkormányzati levél)  megtisztított bejelentések. Eddig (2018.04.24.) több mint 2000 bejelentés érkezett, amiből több mint 700 darab bejelentést sikerrel felszámoltak a helyiek, az aktuális önkormányzat, illetve magántulajdonú helyszínen a tulajdonos.

Hulladékvadászok nagy-térképe
Elkészítettük a hulladékvadászok nagy-térképét, ahova Magyarország térképére naponta helyszín, helyszínek kerülnek fel. A térkép ide kattintva elérhető.

A hulladékprobléma országos jellegű viszont egyáltalán nem megoldhatatlan. Reméljük az ország lakosságának aktivizálásával megszabadulunk az közterületeinken, erdejeinkben hömpölygő mocsoktól.

Az illegális hulladék bejelentések fontossága vitathatatlan. A bejelentések és megtisztított helyszínek mennyisége komoly számot mutatnak. Az oldal folyamatosan a média célkeresztjébe kerül. Ezt bizonyítja az országos médiában való állandó szereplés.

Reméljük ez a siker nem törik meg. Az oldal üzemeltetője a JÖN Alapítvány, amivel szeretnénk az oldal finanszírozását megoldani, hogy hosszútávon tudjuk folytatni ezt az önkéntes, kreatív munkát.

A honlap a tevékenységeinek hosszútávú működéséhez bejegyeztünk egy alapítványt, aminek a neve Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (későbbiek JÖN Alapítvány).

Ha te is támogatnád a tevékenységeink fennmaradását, akkor kattints az alábbi képre, ami átirányít a megfelelő oldalra. Köszönjük!