A Hulladékvadász applikáció 2020. januárjában a Hulladékvadász by Zeewa rendszerével karöltve megújult és Android mellett már IOS rendszereken is elérhető.

A többszörösen díjazott és sok ezer felhasználóval rendelkező alkalmazás egy igazán alapos fejlesztésen ment keresztül, ami teljes egészében igazodik az új hulladékvadász központi rendszerének az irányelveihez: felhasználóbarátabb, gyorsabb, pontosabb és biztonságosabb!

A korábbi években felmért felhasználói igényeket alapul véve fejlesztette tovább az alkalmazást a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány.

A Hulladékvadász applikáció nem pusztán egy bejelentő alkalmazás, hanem kapocs a digitalizáció és a környezetvédelem között.

A környezetvédelmi szervezetünk 2019-ben elnyerte Vodafone Magyarország Alapítvány által meghirdetett Vodafone Digitális Díjat, aminek a díjösszege bruttó 3 000 000 forintot jelentett.

Az elnyert összeg egy részéből az android alapú alkalmazás fejlesztése valósult meg, míg az összeg másik részéből az alkalmazás népszerűsítése a cél. Az applikáció IOS alapú rendszerét a JÖN Alapítvány önerőből fejlesztette le.

Hulladékvadász applikáció bejelentés menete

Az applikációt megnyitva a bejelentkezési felületen a belépésre és regisztrációra is lehetőség van, amivel egyúttal a központi rendszerben is regisztrál a felhasználó és a Zeewa bejelentkezési felületén asztali gépről is be tud lépni.

A regisztráció, illetve a bejelentkezés után a célkereszttel és egy kedves köszönettel találkozik a felhasználó.

A célkereszt használata:

 • egy kattintással a kamera válik elérhetővé és kezdődhet a vadászat és a kép készítése után az űrlapot kitöltve lehet bejelentést tenni;
 • két kattintással a bejelentő űrlap közvetlenül elérhető, amivel a Wifin keresztül való bejelentésre is lehetőség van.

Az illegális hulladéklerakás bejelentésekor az alábbi adatokat kell megadni:

 • hulladék jellegét;
 • bejelentés leírását (minimum 50 karakter, hogy minél több információval tudjuk segíteni az illetékest);
 • opcionálisan választható a terület takarítására vonatkozó adománygyűjtés;
 • összesen 5 képet lehet készíteni egy bejelentésben;
 • a bejelentést a JÖN Alapítvány adminisztrátorai hagyják jövő, amiről értesítést kap a felhasználó;
 • a helyszín kiválasztható, de a
 • két kattintással a bejelentő űrlap közvetlenül elérhető, amivel a Wifin keresztül való bejelentésre is lehetőség van.
 • helyszínen való bejelentés alkalmával az alkalmazás a GPS koordinátákat eltárolja;
 • a bejelentések nyomon követhetőek: a felhasználó a bejelentése jóváhagyásáról és annak megoldásáról értesítést kap.

Zeewa tárca – a legzöldebb blokklánc-technológiával

A Zeewa token jutalmazási rendszer bevezetésével a hulladékvadászok bejelentéseik, szemétszedési akciókon való részvételeik alkalma után jutalmat kapnak, amiket a JÖN Alapítvány egyedi elbírálás alkalmával az előzetesen létrehozott tárcájukba utal token formájában. Az applikáció és a rendszer honlapján mindennek alakulása nyomon követhető. Lehetőség van a tárcába összegeket feltölteni, amit a rendszer Zeewa tokenné alakít át, amivel az eseményeket és patrónusi rendszerünkben szereplő környezetvédelmi nagyköveteinket lehet támogatni.

Patrónus, avagy nélküled nem sikerülhet!

Itt sorakozik a környezetvédelmi nagyköveteink napról napra egyre népesebb közössége. Ők azok, akik nap,  mint nap több száz vagy ezer embert érhetnek el és ösztönözhetnek környezetünk megóvására. Ha neked nincs időd hulladékot vadászni, szemetet szedni, akkor támogasd azokat, akiknek van.

Közösség, ahol a szemétszedési akciók sorakoznak

Itt követhetőek nyomon Magyarországon megrendezésre kerülő szemétszedési akciók, illetve saját esemény szervezésére is lehetőség van.

Profilom menüpont

Itt lehet nyomon követnie a felhasználónak a bejelentéseinek megoldását, eseményeinek alakulását, illetve itt tudja személyre szabni saját profilját a beállításoknál.

Vadászd le Te is trófeádat! Légy Te is hulladékvadász!

A Hulladékvadász applikációk letölthetőek az alábbi linkekre kattintva: