Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékvadász by Zeewa, a tiszta környezetért!

Hulladékvadász by Zeewa néven 2020. január 10-én teljes egészében megújul a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány által üzemeltetett hulladékvadász rendszere.

A környezetvédelmi szervezetünk egyik kiemelkedő célkitűzése az illegális hulladéklerakások megszüntetése. A Hulladékvadász by Zeewa rendszere az utóbbi másfél év fejlesztésének gyümölcse. A környezetvédelemmel foglalkozó JÖN Alapítványunk folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több lehetőséget nyújtson a lakosság számára a természet-és környezeti értékeink megóvására.

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért / 2018.09.16.

A tevékenységünk fennállása során tapasztalatokat összegyűjtve megszületett a Zero Emission Waste Management, röviden Zeewa rendszere, ami a hulladékvadász ízig-vérig továbbfejlesztett változata.

Célunk a környezetünk megtisztítása, a lakosság aktivizálása, a mindenkori magyar állam segítése. Ennek érdekében a szervezetünk létrehozott egy biztonságosabb, felhasználóbarátabb internetes oldalt, amely lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy bejelentse ha illegális szeméthalmot lát. A kapott információkat alapítványunk továbbítja azon hivatalok, illetve önkormányzatok felé, amely az eltávolításért felelősek, illetve a webes felületen lehetséges adakozni illegális hulladéklerakások eltávolítására.

A hulladekvadasz.hu-n a bejelentés megszűnik és a zeewa.io weblapra kerül át.

Itt már nem csak Magyarország térképét, hanem a világtérképet kezeli az új rendszer. Így akár a teljes Kárpát-medence is monitorozható, melynek további nemzetgazdasági előnyei is vannak (például Kárpátalja – tiszai hulladékszennyezés), ezenkívül a világ bármely pontján alkalmas lokalizálásra.

Hulladékvadász by Zeewa az új innovatív zöld felület:

  1. Alkalmas a helyi közösségek bevonására a probléma kezelésében, mind a közösségi finanszírozási modulokban, mind a közösségi események szervezésének segítésében;
  2. Lehetővé teszi az alapítványba beérkező adományok célirányos, felhasználók által irányítható elhelyezését. A tranzakciók blokkláncon rögzülnek, mely adatokat a rendszer motorja beolvassa a felhasználói felületre. Ez a fejlesztés teljesen egyedi, nem létezik még ilyen a blokklánc világában.
  3. A blokklánc-technológia segítségével teszi teljesen átláthatóvá és nyomon követhetővé az illegális lerakások felszámolására szánt pénzösszegek ellenőrzését;
  4. Okos szerződéseket biztosít a résztvevő felek számára az egyszerű és átlátható együttműködések (illegális hulladéklerakások eltakarítása, hulladék elszállítása, hulladék lerakása, hulladék válogatása) lebonyolításához.
  5. Patrónusként bárki támogathatja a Zeewa környezetvédelmi nagyköveteinek a tevékenységét.

Az új rendszer az alábbi elemekből épül fel:

Köszönet minden támogatóknak – Nélkületek nem sikerült volna!

Először is köszönjük minden környezetünkért aggódó személynek környezetvédelmi tevékenységük támogatását és annak a több száz, vagy ezer embereknek, akik az utóbbi években részt vettek eseményeiken, vagy akár egy megosztással is hozzájárultak tevékenységünk sikeréhez. A fennállásunk során közel 1 000 000 forint lakossági támogatást kaptunk eddig.

Támogatói együttműködések

A Hulladékvadász by Zeewa rendszerének a kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Az együttműködésünk során azt szeretnénk elérni, hogy a lakosság körében még nagyobb szemléletváltás következzen be, a hétköznapi emberek is aktív lépéseket tegyenek a környezetük hulladékmentesítésére, így fellépjenek a klíma- és környezetvédelem érdekében is.

Hulladékvadász applikáció

A tavaly elnyert Vodafone digitális díjnak köszönhetően a Hulladékvadász android alapú mobilapplikációja is megújult. Az IOS alapú applikációt a JÖN önerőből fejlesztette le.

Az applikációk letölthetőek az alábbi linkekre kattintva:

Bízunk benne, hogy a Hulladékvadász by Zeewa lehetőségei elegek lesznek ahhoz, hogy a Bolygónkat megszabadítsuk a mindent beborító mocsoktól!

Légy Te is Hulladékvadász!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek