Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékvadász by Zeewa, a tiszta környezetért! - Hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász by Zeewa, a tiszta környezetért!

Hulladékvadász by Zeewa néven 2020. január 10-én teljes egészében megújul a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány által üzemeltetett hulladékvadász rendszere.

A környezetvédelmi szervezetünk egyik kiemelkedő célkitűzése az illegális hulladéklerakások megszüntetése. A Hulladékvadász by Zeewa rendszere az utóbbi másfél év fejlesztésének gyümölcse. A környezetvédelemmel foglalkozó JÖN Alapítványunk folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több lehetőséget nyújtson a lakosság számára a természet-és környezeti értékeink megóvására.

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért / 2018.09.16.

A tevékenységünk fennállása során tapasztalatokat összegyűjtve megszületett a Zero Emission Waste Management, röviden Zeewa rendszere, ami a hulladékvadász ízig-vérig továbbfejlesztett változata.

Célunk a környezetünk megtisztítása, a lakosság aktivizálása, a mindenkori magyar állam segítése. Ennek érdekében a szervezetünk létrehozott egy biztonságosabb, felhasználóbarátabb internetes oldalt, amely lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy bejelentse ha illegális szeméthalmot lát. A kapott információkat alapítványunk továbbítja azon hivatalok, illetve önkormányzatok felé, amely az eltávolításért felelősek, illetve a webes felületen lehetséges adakozni illegális hulladéklerakások eltávolítására.

A hulladekvadasz.hu-n a bejelentés megszűnik és a zeewa.io weblapra kerül át.

Itt már nem csak Magyarország térképét, hanem a világtérképet kezeli az új rendszer. Így akár a teljes Kárpát-medence is monitorozható, melynek további nemzetgazdasági előnyei is vannak (például Kárpátalja – tiszai hulladékszennyezés), ezenkívül a világ bármely pontján alkalmas lokalizálásra.

Hulladékvadász by Zeewa az új innovatív zöld felület:

  1. Alkalmas a helyi közösségek bevonására a probléma kezelésében, mind a közösségi finanszírozási modulokban, mind a közösségi események szervezésének segítésében;
  2. Lehetővé teszi az alapítványba beérkező adományok célirányos, felhasználók által irányítható elhelyezését. A tranzakciók blokkláncon rögzülnek, mely adatokat a rendszer motorja beolvassa a felhasználói felületre. Ez a fejlesztés teljesen egyedi, nem létezik még ilyen a blokklánc világában.
  3. A blokklánc-technológia segítségével teszi teljesen átláthatóvá és nyomon követhetővé az illegális lerakások felszámolására szánt pénzösszegek ellenőrzését;
  4. Okos szerződéseket biztosít a résztvevő felek számára az egyszerű és átlátható együttműködések (illegális hulladéklerakások eltakarítása, hulladék elszállítása, hulladék lerakása, hulladék válogatása) lebonyolításához.
  5. Patrónusként bárki támogathatja a Zeewa környezetvédelmi nagyköveteinek a tevékenységét.

Az új rendszer az alábbi elemekből épül fel:

Köszönet minden támogatóknak – Nélkületek nem sikerült volna!

Először is köszönjük minden környezetünkért aggódó személynek környezetvédelmi tevékenységük támogatását és annak a több száz, vagy ezer embereknek, akik az utóbbi években részt vettek eseményeiken, vagy akár egy megosztással is hozzájárultak tevékenységünk sikeréhez. A fennállásunk során közel 1 000 000 forint lakossági támogatást kaptunk eddig.

Támogatói együttműködések

A Hulladékvadász by Zeewa rendszerének a kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Az együttműködésünk során azt szeretnénk elérni, hogy a lakosság körében még nagyobb szemléletváltás következzen be, a hétköznapi emberek is aktív lépéseket tegyenek a környezetük hulladékmentesítésére, így fellépjenek a klíma- és környezetvédelem érdekében is.

Hulladékvadász applikáció

A tavaly elnyert Vodafone digitális díjnak köszönhetően a Hulladékvadász android alapú mobilapplikációja is megújult. Az IOS alapú applikációt a JÖN önerőből fejlesztette le.

Az applikációk letölthetőek az alábbi linkekre kattintva:

Bízunk benne, hogy a Hulladékvadász by Zeewa lehetőségei elegek lesznek ahhoz, hogy a Bolygónkat megszabadítsuk a mindent beborító mocsoktól!

Légy Te is Hulladékvadász!

You may also like...