Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nográdszakál, Páris-patak szurdokvölgy hulladéklerakása - Hulladekvadasz.hu

Nográdszakál, Páris-patak szurdokvölgy hulladéklerakása

Nográdszakál községből az első bejelentés, pontosabban a Páris-patak szurdokvölgyének turistaútvonaláról egyes turisták hátrahagyott hulladéka „színesíti” a terület.

Nográdszakál, Páris-patak szurdokvölgy hulladéklerakása. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nográdszakál, Páris-patak szurdokvölgy hulladéklerakása. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! A képen, Páris-patak szurdokvölgyének elején lévő, pihenő-menedék látható (48.194747, 19.531318). Sajnos az emberi butaság ékes példája ez, amikor azt hiszik a „természetjárók”, hogy az erdőben is jön a kukásautó. Mennyivel szebb lenne a környezetünk ha a hobbytúristák is megértenék, hogy az erdőben nem hagyunk semmit. Amit beviszünk, azt ki is hozzuk. Sajnos a Szurdokvölgy is magán hordozza a látogatók jeleit, a több millió éves rétegekbe belevéstek, valamint fehér, sárga, és barna papírzsebkendők is tarkítják a földtani különlegesség képét.”

Felhívás!
Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!


Nográdszakál a wikipedia szerint:

A község Nógrád megyében, a Szécsényi járásban.

Fekvése
Magyarország északi részén, a magyar-szlovák határfolyó, az Ipoly mellett található. Vonattal a MÁV 78-as számú Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc-vasútvonalán közelíthető meg. A két vasútállomás: Nógrádszakál és Ráróspuszta. Közúton elérhető Szécsény és Ipolytarnóc felől a 2205-ös közúton, mely az Ipoly völgyében halad. A 2 km-re fekvő Rárósmúlyad felé 2011. december 7-a óta lehet a Madách hídon is közlekedni.

Nevezetességei
Nógrád megyében a határhoz (az Ipolyhoz) közel található a Páris patak völgye. A völgy megközelítése történhet Salgótarján vagy Szécsény felől közúton, vagy Balassagyarmat felől vasúton. A falu nevezetességei közé tartozik a kálvária is. A falu Litke felőli végén indul fel a hegyre a „keresztút”, melynek utolsó állomásától (Jézust sírba teszik) jó panoráma nyílik az Ipoly völgyére.

Forrás: wikipedia.


Paris-patak szurdokvölgye

Paris patak szurdokvölgye (Nógrádszakáli Palóc Grand Canyon) természetvédelmi területet Nógrádszakál községtől északra találjuk ott, ahol az Ipoly, a közút és a vasút a legközelebb szorulnak egymáshoz. A nógrádi (Grand Canyon) az év nagy részében teljesen száraz. Csapadékos időben és hóolvadáskor viszont szép vízesések képződnek a 15-20 m mély, szinte függőleges falú szurdok-völgyben.

Forrás: turautak.com