Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kaparós sorsjegy házilag, ez igazán nyerő lesz! - #17 DIY - Hulladekvadasz.hu

Kaparós sorsjegy házilag, ez igazán nyerő lesz! – #17 DIY

Kaparós sorsjegy házilag való készítéséhez kapunk elkészítési útmutatót a Kreatív Hobbik Csoport DIY rovatának legújabb cikkében.

A DIY rovat már a 17. alkalommal jelentkezik az oldalunkon, amiben hétről hétre a kreativitást és az újrahasznosítást ötvözi a rovat vezetője, Szabó Henrietta.

Elkészítési idő: 30 perc
Technika: DIY, festés
Készítő: Szabó Henrietta – Minyima

Gondolatok az alkotó tollából
Pár lépésben egyszerűen készíthetünk kaparós sorsjegyet. Rejthetünk el benne pénz nyereményt, de akár kedves üzeneteket, apróbb meglepetéseket (csokoládé nyeremény, masszázs kupon), nagyobb ajándékokat (utazást, bútort, autót) is adhatunk át ennek segítségével. De készíthetünk vele akár kaparós térképet is világutazóknak, de ezt azért már haladóknak ajánlanám. A lehetőségek tárháza ennél a technikánál is végtelen.

Amire szükséged lesz:

  • öntapadós fólia (papír-írószer üzletben könnyen beszerezhető)
  • nyomtatott szöveg/kép (word-ben egyszerűen megszerkeszthető)
  • ecset
  • olló
  • vizes pet palack kupakja
  • kidobásra ítélt műanyag (fagyis) kiskanál
  • metál akrill festék (ha csak erre használod, akkor a legkisebb 20ml-es kiszerelés is bőven elég lesz)
  • folyékony szappan

Elkészítés lépései
Szerkeszd meg, nyomtasd ki a szöveget/képet amit a lekapart felületen szeretnél majd látni.Kaparós sorsjegy házilagVágj le egy picivel nagyobb öntapadós fóliát mint a nyomtatott szöveged/képed.Keményebb kártya (törzsvásárlói, bank, stb) segítségével ragaszd a papírodra úgy hogy közben a kártyával kisimítod alóla a levegőt. Vágd a kívánt formára.

Keverjük ki az akril festéket (2 egység) és a folyékony szappant (1 egység) egy pet palack kupakjában. Ez a mennyiség 1 sorsjegyre elég lesz. Az egységek kiméréséhez használhatod az ecsetedet, egy kiskanalat, bármit amit jónak látsz. A lényeg, hogy az arányokat tartsd be.Ezzel az egyveleggel fesd le azt a részt amit majd szeretnél, hogy lekaparjanak. A festés nálam úgy működött a legjobban, ha apróbb tunkoló mozdulatokkal vittem fel a felületre a festéket. A normál ecsetvonással visszaszedte az anyagot a felületről.Várd meg míg teljesen megszárad. A legjobb, ha egész éjszakára hagyod száradni. Vedd figyelembe, hogy ahogy szárad picit össze fog húzódni a széleinél.Ha szeretnéd díszítsd tovább, fűzd fel a csomagra ajándékkísérőnek, tedd borítékba, felejtsd az ajándékozott asztalán és várd a hatást!

Kaparós sorsjegy házilag való elkészítése senkinek nem okoz majd függőséget. Reméljük csak örömöt annak, akinek készíted.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...