Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Képkeret újrahasznosítás #50 DIY - Hulladekvadasz.hu

Képkeret újrahasznosítás #50 DIY

Képkeret újrahasznosítás témakörében még nem láthattatok tőlünk DIY ötletet. A varrás szerelmeseinek külön ajánlunk, ami kitűnő kiegészítő lehet a munkájuk során.

Az alkotó gondolatai
Ezt a tűpárnát ajándékba készítettem. Tőlem, mint anti tálentum minden tűvel kapcsolatos technikában, nagy szó hogy tűpárnát készítettem! 🙂 Az ajándékozás egy szuper kis kreatív baráti kőrben zajlott. Mindenki készített ajándékot, de senki nem tudta azt, hogy kinek. Az ajándékokat mindenki elhelyezte egy asztalra és letakartunk egy pokróccal. Mikor az első ajándékhúzó kitalálta, hogy ki készítette az ajándékát, jöhetett az ajándékozója. Ő is húzott, ő is kitalálta ki készítette, és így tovább. Ezt a fajta ajándékozási módszert elég rég óta alkalmazzuk, de még a mai napig sem untuk meg, sőt! Mint a kisgyerekek olyan izgalommal várjuk mindig ki mit húz, és vajon könnyen kitalálja-e azt, hogy ki a készítője! És visszatérve a tűpárnára, azért volt jó ötlet részemről, mert nem igen gondolt arra senki sem, hogy én bármilyen tűvel kapcsolatos ajándékot is készítenék! 

kreatív ajándékozás

Alkotó: Szabó Henrietta (Bővebben: Minyima)

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • Régi képkeret
  • Tömítőanyag
  • Textil
  • Ragasztópisztoly
  • Olló

képkeret újrahasznosítás

Elkészítése lépésről-lépésre:
Vegyük elő a kidobásra szánt képkeretünket, vegyük le a hátlapot, tegyük félre, az üveget pedig tegyük el a későbbiekre, erre most nem lesz szükségünk. Szabjunk ki egy darab anyagot, ami nagyjából 2-2cm nagyobb, mint a keretünk.

képkeret újrahasznosítás

Fordítsuk fejjel lefelé a keretet, helyezzük rá az anyagot úgy, hogy a színe lefelé nézzen és tegyünk bele tömítő anyagot.

képkeret újrahasznosítás

Emeljük meg, hogy az anyag le tudjon süllyedni, és tegyük rá a képkeret hátlapját.

képkeret újrahasznosítás

Ha túl sok anyag maradt, vágjunk le belőle. És szépen húzzuk ki az anyagot, hogy a lehető legkevesebb gyűrődés maradjon benne.

képkeret újrahasznosítás

Mielőtt a következő lépést elvégezzük ellenőrizzük le, hogy a keret háttámláját, ha kihajtjuk akkor sincs-e fejjel lefelé az anyag mintája.

képkeret újrahasznosítás

Hajtsuk be az anyag széleit és ragasztópisztoly segítségével rögzítsük az anyag szélét a keret hátlapjához.

képkeret újrahasznosítás

A kész tűpárnát letámaszthatjuk az asztalunkra.

képkeret újrahasznosítás

Vagy felakaszthatjuk a munkaasztalunk fölé.

A képkeret újrahasznosítás mellett más kreatív útmutatót is találhatsz a honlapunkon vagy Pinterest profilunkon.

Szeretnéd, ha megjelenne a Te alkotásod is? Küldd be lépésről lépésre leírásodat, fotókkal együtt a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...