Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Öntapadós címke készítése házilag - #4 DIY - Hulladekvadasz.hu

Öntapadós címke készítése házilag – #4 DIY

Öntapadós címke készítése házilag. A Kreatív hobbik csoport DIY rovatának a 4. részében, Szabó Henrietta, a csoport alapítójának egyik alkotását mutatjuk be.

A készítő gondolatai:
Nagyon fontosnak tartom az újrahasznosítást. Rengeteg sok szép új használati tárgyat készíthetünk egy-egy kidobálásra szánt tárgyból. Én most egy kiürült üveget szabtam személyre egy kedves barátom 40. születésnapjára.

Technika: DIY, újrahasznosítás
Elkészítési idő: 10 perc
Készítő: Szabó Henrietta – Minyima

Hozzávalók: 
– Üres üveg
– Lézer nyomtatóval nyomtatott kép/felirat (nem tükrözött)
– Széles cellux
Kellékek:
– Olló
– Kártya
– Meleg víz
– Vizes tál

A kinyomtatott képre ráragasztjuk a celluxot. Ami nagyon fontos, az az, hogy ez a technika csak a lézernyomtatóval nyomtatott képpel működik. Sajnos, ha tintasugaras nyomtatóval nyomtatjuk, a festék áztatás közben le fog ázni.

Egy keményebb kártya segítségével kisimítjuk alóla a levegőt. A kártyánkat nem kell féltenünk, nem lesz baja a folyamat közben.

A kívánt formára, méretre vágjuk a címkénket. Meleg vízbe áztatjuk 1-2 percre.

Az ujjunkkal finoman ledörzsöljük a hátoldaláról a papírt.

Addig dörzsöljük, míg átlátszó nem lesz a cellux. Ezt a fény felé tartva ellenőrizzük és ha még szükséges dörzsöljük le a maradék papírt is. Ha rajta marad néhol a papír, száradás után újra kifehéredik és esetleg foltos maradhat a címkénk.

Hagyjuk picit száradni a címkénket. Amíg szárad, addig zsírtalanítsuk az üveg felületét ahová majd a címkénket fogjuk ragasztani.

A megszáradt címkénket (a feliratozott celluxot) ragasszuk fel a kívánt helyre és a kártya segítségével simítsuk ki alóla a levegőt. Ha volt még alatta egy kis víz, töröljük szárazra az üveget.
Nem kell alá plussz ragasztó, a celluxunkról nem ázott le a ragasztó felület, ezért annak a segítségével fel fog ragadni az üvegünkre.

Az egész folyamat nagyjából 10 perc alatt kész. Ha szeretnéd ugyanezt elkészíteni csak más évszámmal, a címke sablonját itt találod.

Töltsük meg házi készítésű belevalóval az üveget és ajándékozzuk el egy kedves barátunk 40. születésnapjára. 🙂

Az öntapadós címke technikájában az a nagyon jó, hogy teljesen személyre szabható címkéket tudunk készíteni.

Minden olyan felületre felhasználhatjuk, amire egy celluxot amúgy is szépen fel tudunk ragasztani. Személyre szabhatjuk fűszeres-, lekváros-, karácsonyi likőrös üvegeinket, teás/kávés csészéinket, vagy akár füzet borítót, mappát is díszíthetünk címkéinkkel. A saját készítésű címkék felhasználásának csak a képzelet szabhat határokat.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

Sok sikert kíván a DIY-projektekhez a Kreatív hobbik csoport!

You may also like...