Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mini zen kert készítése az újrahasznosítás ötvözésével - #20 DIY - Hulladekvadasz.hu

Mini zen kert készítése az újrahasznosítás ötvözésével – #20 DIY

Mini zen kert készítése a következő témája a DIY rovatunknak, amiben az újrahasznosítás és a barkácsolás ötvözete hoz létre valami egészen szuper dolgot.

A Kreatív Hobbik Csoport vezetője Szabó Henrietta gondolatai az alkotásával kapcsolatban
„Nyár elején a Cote d’Azuron jártam. Aki egy picit is ismer tudja, hogy nem vagyok az a nagy strandolós típus. Sosem értettem mért kell a napozás miatt több száz vagy ezer kilométereket utazni, de sebaj ahányan vagyunk, annyi félék és ez így a jó.

Az én nyaralásom inkább a környező városok felfedezéséről szólt. De azért csak beiktattam én is egy kis pihenést a nizzai tengerparton. 😉De mint láthatjátok, egy óra múlva már unatkoztam is. Elkezdtem kavicstornyokat készíteni és kavicsokat gyűjteni. Természetesen haza is hoztam egy mini zen kertre valót.”

Készítő: Szabó Henrietta – Minnyima
Elkészítési idő: Körülbelül fél óra
Technika: újrahasznosítás, barkácsolás

Mini zen kert készítéséhez szükséges hozzávalók. / Fotó: kreativhobbikcsoport.hu

Mini zen kert készítéséhez szükséges hozzávalók. / Fotó: kreativhobbikcsoport.hu

Hozzávalók

  • 1 db képkeret (vastag szélű, használjunk megunt kidobásra ítélt képkeretet)
  • Dekorhomok
  • Művirágok (itt is használhatunk régi művirágokból levágott részeket)
  • Kavicsok (gyűjtsünk úton-útfélen)
  • Sniccer, ragasztópisztoly (melyik kreatív háztartásban nincs még?)
  • Fogpiszkáló

Ha ügyesen csináltuk, csak a dekorhomokot vásároltuk meg, így igazán alacsony költségvetésből tudjuk kihozni a zen kertünket.

Elkészítés menete

Ragasztópisztollyal ragasszuk körbe a keret széleit, hogy majd a dekorhomok ne tudjon kiszóródni belőle. Ezt mindkét oldalon tegyük meg a biztonság kedvéért.

Használjuk ki, hogy még forró a ragasztópisztolyunk és ragasszuk össze a kiválasztott kavicsokat egy toronnyá. Nekem most 5 db lapos kavics kellett a toronyhoz, ez természetesen függ a méretarányoktól is.

Vágjuk ki a művirágot a mini cserépből sniccerrel, majd vágjuk le egyenesre az alját. Egy szál művirágból vágjunk le egy két bimbós, szirmos részt kinek mi tetszik.

Kezdjük eltervezni mit hová fogunk tenni, ha ez megvan, akkor a ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a keret aljához a két művirágunkat (a kavicsokat ne). Arra figyeljünk, hogy a képkeret mélyebb felébe dolgozzunk.

Töltsük fel a keretet a dekorhomokkal. A keretben apró lassú mozgatással próbáljuk vízszintbe igazítani a homokot.

Fogpiszkálóval rajzoljunk tetszőleges vonalakat, köröket, formákat a homokba. A kert készítési idejének a felét én itt veszítettem el…. megszállott homokrajzoló lettem 😀

Helyezzük a rajzolt homok tetejére a kavicstornyunkat. Ezt már nem kell ragasztanunk.

És ha még úgy ítéljük meg, hogy elfér rajta pár apróbb kavics vagy egyéb kiegészítő nyugodtan pakoljuk még rá.

Mini zen kert méltó dísze lehet életterünknek. / Fotó: kreativhobbikcsoport.hu

Mini zen kert méltó dísze lehet életterünknek. / Fotó: kreativhobbikcsoport.hu

Adjuk át a barátnőnknek szuvenírként ajándékba, és izgatottan várjuk, hogy küldjön róla egy fotót, hogy hol is találta meg a mini zen kertünk a helyét a lakásában. És hogy az újrahasznosítás során keletkezett „hulladékot” se dobjuk ki:

Az eredeti cserepes kis műnövényünk.Ugye kivágtuk belőle a növényt, és maradt egy pici cserepünk.Ebbe mi most ugyanolyan szirmos művirágot ültettünk (ragasztottunk), mint ami a zen kertünkbe is került, így lett egy új kis szobadíszünk is és kevesebb lett a hulladékunk.

Mini zen kert készítése a hozzávaló begyűjtése után mindössze fél óra, ezért is különösen ajánljuk minden alkotókedvűnek a figyelmébe!

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...