Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Horgolt cipő készítése #41 DIY - Hulladekvadasz.hu

Horgolt cipő készítése #41 DIY

A horgolt cipő készítéséhez minimális kézügyességre, de annál több kreativitásra van szükségünk. A DIY rovatunk újabb részében régi cipőket hasznosítunk újra.

Szeretnénk Nektek bemutatni Borza Ilona csoporttagunkat, akinek az alkotásaival már biztosan Te is találkoztál az elmúlt egy-két évben, hiszen az ember nem tud mellettük csak úgy elmenni. Muszáj megállni és gyönyörködni a szebbnél-szebb horgolt ernyőkben! Legkedvesebb napernyőit megmutatjuk Nektek mielőtt tovább lépünk a mai témánkhoz, a horgolt cipő készítéséhez.

A készítő gondolatai
„Falun nőttem fel, a természettel közeli kapcsolatom volt. Így ma is megrögzött természetvédő és környezetkímélő vagyok. Gyerekkoromban megtanítottak a spórolásra, hiszen a szüleim is mindent felhasználtak. Így nálam a kukázók nem sok sikerrel járnak. Szakadt esernyővázakra napernyő sátrat horgolok, rossz felsőrészű cipőnek a talpát hasznosítom. Azt vallom, hogy minden hulladéknak meg van a helye, és nemcsak a kukában! Ezzel a pénztárcámat is kímélem, s egy parányit hozzájárulok Földünk életének meghosszabbításához. És akkor nézzük, hogy készülnek a horgolt cipők.

Szeretjük azokat a témákat, amik az újrahasznosítás, felújítás folyamatáról szólnak a „kidobom és újat veszek” eljárás helyett. – szerk.

Némi horgolási tapasztalatra, tudásra szükségünk lesz. Minta leírást sajnos nem tudok küldeni, mert ezek mindegyike saját kútfőből való, de horgolócérna, horgolótű, elhatározás, és egy kis kreativitás után megszülethet egy új és hasznos „alkotás”. Régen szerettem volna egy kényelmes, nyári cipőt magamnak. Az üzletben horribilis összeget kértek érte. Ezért más megoldást kellett keresnem. Volt egy pár elhasználódott, vagy használhatatlan cipőm, aminek a talpa viszont teljesen ép volt.”

Készítő: Borza Ilona
Elkészítési idő: 2-3 óra

Hozzávalók

  • Elhasznált, kidobásra ítélt cípő
  • Fonál
  • Cérna
  • Kreativitás

Elkészítés
Leszedtem a cipő felső részét, megtisztítottam a talpakat, a talp szélét, ami körben felhajlik, kb egy cm-es távolságban kilyukasztgattam. Közép vastag maradék kötőfonallal rövid pálcával körbehorgoltam, kb 3 sort horgoltam így.

Utána a cipő orr részét horgoltam meg, vagy rövid pálcákkal, vagy különböző mintával. amikor az orr része készen volt, tovább magasítottam az oldalát, és a sarokrészét, a horgolást félpálcákkal fejeztem be. Természetesen, ha szandált horgoltam, ott csak a pántokat kellett meghorgolni, az oldal és sarokrész kimaradt. Régi szandálokról levett csatot tettem rá. Így tettem szert egy új, kényelmes cipőre.

Reméljük elnyerte a tetszésedet a Horgolt cipő készítési útmutatónk.

Ha még több újrahasznosítási ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...