Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Berhida Tv2 Tényeket megjárt hulladékkálváriája - Hulladekvadasz.hu

Berhida Tv2 Tényeket megjárt hulladékkálváriája

Berhida hulladékkálváriája még a Tv2 Tényeket hírműsorában is szerepelt, ami után a probléma részben megoldódott, de nem szűnt meg.

A bejelentő részletesen leírja a probléma gyökereit és Berhida hulladékkálváriájának minden mozzanatát. A településen van, de nem üzemel a hulladékudvar, egyben talán ez lehet az illegális hulladéklerakatok kialakulásának gyökere is.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! A probléma az, hogy a polgármesteri hivatal tud a dologról, volt amit felszámolt. Tettek intézkedéseket a jegyző elmondása szerint :árokásás, magánkézben lévő területek tulajdonosainak felszólítása! Gondot okoz az is, hogy van hulladékudvar, de azt senki nem üzemelteti. Véleményem szerint, ha működne, akkor lényegesen kevesebb hulladékot hagynának el!  A terület fel van kamerázva, de ennek ellenére mégis lerakják a szemetet. A Tv 2-is forgatott a helyszínen.

A jegyzőnek írt levelemben megjelölt helyrajzi számon azóta is ott a szemét. A kóbor kutyák széttépik a zsákokat és a szél hordja a szemetet a lakóházakhoz. Létezik egy nyilvános facebook –oldal,ami többek között foglakozik a szeméttel is. Köszönöm!”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

[codepeople-post-map]

Berhida helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

 


Berhida a wikipedia szerint

A város Veszprém megyében, a Várpalotai járásban, Várpalotától délre kb. 9,5 km-re. Hozzá tartozik 1926 óta Kiskovácsi és 1939 óta Peremarton (ma Peremarton-gyártelep).

Története
A település már a rómaiak által is ismert volt, melyet a XX. század elején előkerült leletek (római település és temető) utalnak. A Pallas nagy lexikona szerint „kisközség Veszprém vm. veszprémi j.-ban, (1891) 1032 magyar lak., postahivatallal és postatakarékpénztárral”. A terület legősibb birtokosa a veszprémi káptalan volt, az okiratok szerint már 1082-től. Az Árpád-házi királyok közül II. Géza is megfordult e helyen, a hagyomány szerint egyik látogatásakor vesztette el az ónból és horganyból öntött pecsétnyomóját. A pecsétnyomót 1811-ben találta meg egy földműves, a történelmi ritkaság a Magyar Nemzeti Múzeumban található.

Heti vásárát 1436-ban, országos vásárát pedig 1461-ben említik először, melynek jogát Mátyás király adományozta a városnak. 1532-ben rendi országgyűlést tartottak Berhidán. A település a középkorban 1395-től oppidumnak (mezővárosnak) számított.1895-ben készült el Berhida megállóhely a települést is érintő Lepsény–Veszprém-vasútvonalon, de itt 2007-ben megszűnt a személyforgalom.

Bővebben: wikipedia.