Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Adventi koszorú készítése újrahasznosítással - Hulladekvadasz.hu

Adventi koszorú készítése újrahasznosítással

Adventi koszorú készítése az ünnepek előtt igencsak aktuális, újrahasznosítással egybekötve egészen zseniális, amit Adventre készülőknek különösen ajánljuk.

Korábban írtunk már újrahasznosított koszorúról egy DIY cikket, melyben Takács Tímea csoporttagunk mutatta be hogyan hasznosítja a nagyi fonalait. Érdemes megnézni ezt a koszorú ötletet is ITT Nekünk nagyon tetszik.

Készítő: Szabó Henrietta, Minyima

Elkészítési idő: ~1 óra

Technika: újrahasznosítás

Hozzávalók

  • koszorú alap
  • kidobásra ítélt kötött pulcsi / sál
  • ragasztópisztoly
  • olló
  • ecset
  • akril festék (fehér)
  • lakk
  • csillámpor
  • kiegészítők (igény szerint), én ezeket használtam:
  • micro ledsor, csillagos huzal, mécsesek, dióhéj, hungarocell hópehely, kis méretű karácsonyi gömb

Adventi koszorú készítése

Minden évben, amikor évszak váltáskor átnézem a ruhás szekrényemet, szortírozok is. Azokat a ruhákat, amikre már nincs szükségem, mindig elviszem egy ruhás konténerbe, vagy egy megfelelő jótékonysági intézménybe ahol hasznát veszik. Most is így tettem, viszont a ruhás zsákokból a végén csak kikukáztam magamnak egy kötött pulóvert, mellyel terveim voltak. Évek óta terveztem, hogy készítek egy kötött alapú adventi koszorút, annyira tetszenek!

De mindig lemondtam róla, mikor azt olvastam, hogy ráhorgolták az alapra az anyagot. Mivel én még egy tűt sem vagyok hajlandó a kezembe venni (két varrónő testvér mellett, na nehogy már!), így tudtam, hogy nem leszek képes ráhorgolni a koszorúra egy ilyen alapot. Nemrég, hála a csoportunknak, valaki azt az ötletet írta, hogy egy kötött sálat vagy pulóvert használjunk erre a célra. Ennek annyira megörültem, hogy neki is láttam az adventi koszorú elkészítésének:

A koszorú alapot (ez volt készleten, nem vettem miatta másikat, de Te használhatsz bármilyen alapot) lefújtam fehér lakkspray-vel, hogy lehetőség szerint ne a barna alap látszódjon, ha esetleg a végén itt ott kilátszódna az alapszín.

A pulóver egyik ujját vágjuk le és vágjuk félbe középen hosszában a varrás mellett. Borítsuk rá a koszorúra, hogy lássuk a méretét, és ha nagynak ítéljük, akkor hosszában még vágjuk félbe, úgy hogy nagyjából egy téglalap formát kapjunk.

Ezután kezdjük el felragasztani a koszorúra az anyagot. Tegyük az anyag közepére a koszorút és két oldalról hajtsuk fel és a ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a koszorúhoz.

Figyeljünk arra, hogy mindig egy oldalon ragasszuk, ez lesz majd a koszorúnk alja, és ha még egy picit csúnyácska is lesz, nem fog látszódni. Arra is figyeljünk, hogy elég feszes legyen majd a koszorú másik oldala (ami a teteje lesz majd).

Ha körbe értünk a ragasztással, vágjuk le a felesleges anyagot és dolgozzuk el a végét, hajtsuk vissza és úgy ragasszuk le.

Ha túl sötétnek ítéled meg a kötött koszorút, világosíts rajta egy kis lakkspray-vel, ahogy én is tettem. Amíg szárad, addig nagyjából tervezzük el, mi mindent szeretnénk rátenni a koszorúra. Azért csak nagyjából, mert tapasztalatom szerint menet közben úgyis mindig változik a terv.

Találtam az „egyszer jó lesz majd még valamire” raktáramban némi dióhéjat, lefestettem egy részét fehér, a másik részét pedig ezüst akril festékkel. Aztán ahogy rakosgattam rá a koszorúra a kiegészítőket, rájöttem, hogy az ezüstre most nem is lesz szükségem. Talán majd mikor a pulcsi másik ujját is felhasználom. 😉

Adventi koszorú készítése újrahasznosítással

Adventi koszorú készítése újrahasznosítással

A hungarocell hópelyhet lekentem selyem átlátszóra száradó lakkal és míg nedves volt szórtam bele csillámport.

Először feltekertem a koszorúra a csillagos drótot, majd a led égősort, egy-egy helyen ragasztópisztollyal alul megerősítve. A tollas madárkát felcsíptettem a drótra. A mécseseket, a hungarocell hópelyhet, az ezüst karácsonyi gömböket és a dióhéjt pedig felragasztottam.

+1 Tipp: Mielőtt ráragasztjuk a koszorúra a LED égősort, csekkoljuk le milyen színnel fog világítani! Ha én ezt megtettem volna, akkor biztosan nem ez a lila színű égősor kerül rá. J De mivel tudtam, hogy meg van rá az esély, hogy a koszorú tiszavirág életű lesz, így eldöntöttem, hogy nem bontom vissza az egészet.

Végül nem tartottam meg, névnapi ajándéknak szántam egy nagyon jó barátnőmnek, aki minden évben a lángok martalékává teszi az adventi koszorúit …  Így gondoltam idén is biztosan hasznát fogja venni egy új éghető lila színben pompázó adventi koszorúnak.

Adventi koszorú készítése című útmutatónkhoz haszonló inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Koszorúk, kopogtatók” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!