Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Klórtartalmú tisztítószer maradvány bébiételben - Hulladekvadasz.hu

Klórtartalmú tisztítószer maradvány bébiételben

Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylovebioeper-málna-alma” sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc. – írja a Nébih sajtóközleményében.

A hulladékkaják rovatunkban rendszeresen beszámolunk a Nébih, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalának közleményeiről, tevékenységeiről. – szerk.

A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű termékeket érinti.

Klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki a dm „Babylovebioeper-málna-alma” termék német ellenőrzése során. Az esetről az áruházlánctól és a RASFF rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

Az érintett termék azonosító adatai:

  • A termék megnevezése: „Babylovebiogy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel” („Erdbeere&HimbeereinApfel”, 4 hónapos kortól)
  • Kiszerelés: 190 g
  • Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019
  • Tételszám: LB 186
  • RASFF referenciaszám: 2018.0066

Az üzletlánc a fenti minőségmegőrzési idejű termékeit leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik.

A Nébih is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott bébiételt ne adják gyermekeiknek!

Mi történik, ha klórtartalmú tisztítószer került az emberi szervezetbe?

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

Forrás: nebih.hu

You may also like...