Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Wien WasteWatcher, avagy a bécsi szemétzsaruk - Hulladekvadasz.hu

Wien WasteWatcher, avagy a bécsi szemétzsaruk

Wien WasteWatcher, avagy a bécsi szemétzsaruk idén ünnepelték 10 éves fennállásukat. A munkájuk megkezdése óta Ausztria Fővárosában drasztikusan csökkent a szemetelési kedv.

A szervezet 2008-as indulása óta több mint 64 000 hivatalos intézkedést hajtott végre. Csak 2017-ben több mint 7400 büntetést osztottak ki és több mint 880 feljelentést tettek elkövetők ellen. Az ellenőrzések mellett számos figyelemfelkeltő megmozdulást is szerveztek, ezek közé tartozik az évente megrendezésre kerülő „Bécs megtisztítja!”.

A WasteWatcher nagyon népszerű a bécsi lakosság körében. A bécsiek 85 százaléka úgy véli, hogy a szervezetnek van létjogosultsága.

A lakosság pozitív véleménye mellett a bécsi szemétzsaruk többszörösen díjazott helyi, illetve országos szervezet Ausztriában.

A hulladekvadasz.hu hírfolyamában hulladék témájú hírek jelennek meg. – szerk.

Nemzetközi szinten Bécs az egyik legtisztább, legmagasabb életminőségű város. A várost 2017-ben Ausztriában a „legtisztább régiónak” választották . A WasteWatcher mérlege a 2008-2017-es  években sikeres volt. Ezt bizonyítja a hulladék ellenes csapat nagy népszerűsége és a drasztikus csökkenés a szemetelésben.

A 2017-es bécsi köztisztasági törvény értelmében szemetelés és illegális szemétlerakás esetén a helyszíni bírság összege az 50 eurót, feljelentés követően pedig akár a 2000 eurót is meghaladhatja. Bécs városának vezetése a büntetésekből származó összegeket köztisztasági fejlesztésekre, például további szemetesek és kutyapiszok-zacskó automaták kihelyezésére, valamint szemetelést megelőző kampányokra fordítja. 

A Wien WasteWatcher, avagy a bécsi szemétzsaruk tevékenységét információink szerint hamarosan több országban fogják alkalmazni. Vajon Magyarországon is?

Forrás: wien.gvt.at

You may also like...