Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sokkoló kampányvideó az eldobott cigicsikkekről - Hulladekvadasz.hu

Sokkoló kampányvideó az eldobott cigicsikkekről

Sokkoló kampányvideó készült az eldobott cigicsikkek aprónak tűnő, de mindenkit érintő környezetszennyező problémájáról Nagy-Britaniában.

A Keep Britain Tidy szervezete által készített videó szerint képzeljük el, hogy a cigicsikkek embernagyságúak és szinte minden lépésünknél belebotlunk, átesünk rajtuk.

Talán, ha így lenne, nem söpörnénk a szönyegalá ezt a globális problémát – szerk.

A környezetvédelmi szervezetünk, a JÖN Alapítvány éppen ezért indította el két évvel ezelőtt a Cigicsikkmentes Magyarország programját és vele együtt az időszakosan jelentkező hónapos kihívását.

Sokkoló kampányvideó az eldobott cigicsikkekről

Sokkoló kampányvideó az eldobott cigicsikkekről

Tényleg ekkora gond az eldobott cigicsikk?

Azt kell, hogy mondjuk igen, nem is akármilyen. Pár adat címszavakban:

  • egy cigicsikkben akár 4000-féle toxikus kémiai anyag is lehet;
  • a hagyományos cigicsikkek biológiailag nem lebomlóak;
  • nem a PET palack vagy a műanyagszívószál a leggyakrabban eldobott egyszer használatos műanyagtermék, hanem a cigicsikk;
  • a becslések szerint évente 6 trillió cigicsikk keletkezik és ennek 1 / 3 a környezetet szennyezi;
  • az óceáni hulladék közel 30%-a a cigicsikk.

Ha nem volna elég ez az 5, akkor egy korábbi cikkünkben 10 sokkoló tényt mutatunk be az eldobott cigicsikkekkel kapcsolatban.

A sokkoló kampányvideó leírásában szereplő adatok szerint csak az angol fővárosban, Londonban évente 6 millió cigarettacsikket dobnak le, ennek tisztításáért a város vezetése 3,8 millió fontot költ el.

You may also like...